Szolnok 92,2 MHz – a pályázati eljárás nyertese a Viacom Kft.

Közzétéve: 2012. július 31.

null

A helyi illetőségű Viacom Kft.-t nyilvánította nyertesnek 1283/2012. (VII. 18.) számú határozatával a Médiatanács a Szolnok 92,2 MHz helyi rádiós médiaszolgáltatási lehetőség hasznosítására kiírt pályázaton. A Médiatanács megállapította, hogy a Popkom Kft. ajánlata alakilag érvénytelen.

A pályázati felhívást még 2011. szeptember 29-én tette közzé honlapján a hatóság.

A beadási határnapon, 2011. november 8-án két pályázati ajánlat érkezett: a Viacom Kft. mellett a szintén szolnoki Popkom Kft. jelentkezett.

A Popkom Kft. ajánlatát a Médiatanács azért nyilvánította alakilag érvénytelennek, mert a társaságot előzőleg, a 1243/2012. (VII. 11.) sz. határozatával nyertesként hirdette ki a Szolnok 90,4 MHz médiaszolgáltatási lehetőség hasznosítására irányuló eljárásban. A médiatörvény (Mttv.) 55. § (3) bekezdése alapján ezzel a Popkom Kft. esetében összeférhetetlenség lépett fel („helyi analóg médiaszolgáltatási jogosultság elnyerésére irányuló pályázati eljárásban összeférhetetlenné válik a pályázó, amennyiben a pályázót vagy a pályázóban befolyásoló részesedéssel rendelkező vállalkozást a Médiatanács a körzeti vagy helyi médiaszolgáltatás vételkörzetére kiírt más folyamatban lévő pályázati eljárásában nyertesnek hirdeti”). A Popkom pályázati ajánlatát az Mttv. 57. § (2) bekezdésének a) pontja alapján alakilag érvénytelenné kellett nyilvánítania a hatóságnak.

Az Mttv. 62. § (3) bekezdése szerint helyi médiaszolgáltatásra vonatkozó pályázati eljárás esetén, ha egyetlen pályázó felel meg a törvényi, illetve pályázati követelményeknek, a Médiatanács az Mttv. 62. § (1) bekezdés b) pontja szerint megállapítja a pályázó nyertességét.

A Médiatanács ezért megállapította, hogy az Mttv. 62. § (3) bekezdése alapján a pályázati eljárás nyertese a Viacom Kft.

Az Mttv. 63. § (1) alapján a Médiatanács a döntésnek a nyertessel való közlésével egyidejűleg – a 1283/2012. (VII. 18.) számú határozatával – a hatósági szerződés megkötése érdekében hivatalból hatósági eljárást indít.

E hatósági eljárás ügyintézési határideje negyvenöt nap, amely a 1283/2012. (VII. 18.) számú határozat kézhezvételét követő napon kezdődik.