NMHH-rendelet: októbertől számhordozás már egy nap alatt

Közzétéve: 2012. augusztus 27.

null
A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnökének rendelete alapján idén október elejétől gyorsabbá és egyszerűbbé válik a számhordozás. Az ügyfelek hamarabb válthatnak telefon szolgáltatót, amennyiben azzal nincsenek megelégedve.

A jogszabályi változással az NMHH a hírközlési piaci verseny további élénkülését várja. A közel egy hónap múlva hatályba lépő rendelet értelmében az előfizetők az igény bejelentését követő napon megállapodhatnak új szolgáltatójukkal, amely ezt követően akár egy nap alatt elintézi a szükséges számhordozást.

Emellett a folyamat egykapussá válik. Ez azt jelenti, hogy a váltási szándékot csak az újonnan választott (átvevő) szolgáltatónál kell az előfizetőnek bejelentenie, a számhordozást az új szolgáltató intézi a régi (átadó) szolgáltatóval.

Ezzel, illetve az ügyintézési idő rövidülésével a folyamatban érintett szolgáltatóknak tehát lényegesen kevesebb idő alatt kell majd minden jogi és műszaki folyamatot egymás között lebonyolítaniuk.

Az NMHH célja az volt az új rendelet megalkotásával, hogy az ügyfelek a jövőben gyorsabban és egyszerűbben válthassanak szolgáltatót.

A számhordozással kapcsolatos legfrissebb információk és statisztika a hatóság honlapján, a http://nmhh.hu/tart/index/364/KRA_tajekoztato_anyagok linken találhatók.