Szalai Annamária: Az ország versenyképessége az infokommunikáció fejlődésén múlik

Közzétéve: 2012. november 8.

null
Magyarország versenyképessége, beleértve a magyar emberek, az országban működő cégek és a magyar állam versenyképességét is, a hazai infokommunikációs piac fejlettségén, dinamikus fejlődőképességén múlik – mondta a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) elnöke csütörtökön a balatonfüredi, kétnapos Infotér (Informatika a Társadalomért) konferencián megtartott köszöntőjében.

[MTI-hír]

Szalai Annamária az infokommunikációs szolgáltatások minél szélesebb körű elterjedését nevezte az egyetlen 21. századi útnak, amely révén jobbá, gazdagabbá, komfortosabbá, szabadabbá tehetjük életünket.

A hatóság elnöke hangot adott azon meggyőződésének, hogy a piaci, de különösen az állami szereplők akkor gondolkodnak helyesen, ha a javak egyenlőségének utópiája helyett a javakhoz való hozzáférés egyenlőségének megteremtésén fáradoznak. Az infokommunikációs technológiában rejlő lehetőségek kiválóan alkalmasak ennek megteremtésére – fogalmazott Szalai Annamária, hangsúlyozva: a lehető legjobb és legnagyobb lehetőségek épp ebben a piacban vannak. Hozzátette: az NMHH-ban dolgozó munkatársai is akkor végzik jól a feladatukat, ha munkájukkal az információhoz, a kulturális és hírközlési javakhoz való egyenlő hozzájutás lehetőségét teremtik meg.

A hatóság ebben a munkában felelős partnerként tekint minden piaci és állami szereplőre és mindazokra, akik számára fontos az infokommunikációs piac értékelvű, társadalmi, kulturális és gazdasági értelemben is magas hozzáadott értéket teremtő fejlődése – szögezte le az NMHH vezetője.

Az elnök köszöntőjében az alkotó együttműködésben rejlő felelősséget hangsúlyozta.

„Tudom, a szektort érintő kérdések sokszor nehéznek, húsba vágónak tűnnek a piaci szereplők szempontjából. Mégis meggyőződésem, hogy nincs az a nehéz kérdés, amin ne lehetne kölcsönös előnyökre szert téve úrrá lenni” – fűzte hozzá, azzal együtt: a piac egészének fejlődése múlik az együttműködésen.

Az Informatika a Társadalomért Egyesület az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetségével együttműködve rendezte meg harmadik alkalommal Infotér konferenciát a kormányzati döntéshozók, az iparág, valamint civilek részvételével.