HF/33018-2/2012. számú határozat-tervezet: a a UPC Magyarország Kft. átengedési referenciaajánlatának jogszabályi kötelezettségből eredő módosítása (UPCRUO)

2012. december 21.

null
(A határozat-tervezet teljes szövegét a jobb oldalon látható, „Kapcsolódó dokumentumok” dobozból elérhető PDF-dokumentum tartalmazza.)

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Elnöke (a továbbiakban: Elnök) a HF/33018/2012. számú, átengedési referenciaajánlat kérelemre történő módosításával kapcsolatos eljárásban, a UPC Magyarország Telekommunikációs Korlátolt Felelősségű Társaság (1092 Budapest, Kinizsi u. 30-36.; cégjegyzékszáma: 01-09-366290; a továbbiakban: Szolgáltató) által az Elnök 2012. március 5-én kelt, HF/22414-21/2011. számú, illetve 2012. március 29-én kelt, HF/22414-25/2011. számú határozatával jóváhagyott, illetve tartalmában megállapított, majd a 2012. szeptember 28-án kelt, HF/21909-4/2012. számú határozatban foglaltak szerint módosult átengedési referenciaajánlat 2012. november 30-án benyújtott módosítását a referenciaajánlat 17. melléklete „A Számhordozási igénybejelentés opcionális eleme” című részének második és harmadik, valamint a „Számhordozási eljárás” című részének ötödik, hatodik és kilencedik bekezdései vonatkozásában

jóváhagyja.

Az Elnök a jogszabályból eredő módosítási kötelezettséggel összefüggésben a referenciaajánlat tartalmát az alábbiak szerint

megállapítja:

  1. A referenciaajánlat törzsszövegének (a továbbiakban: Törzsszöveg) 17. pontja a második bekezdést követően az alábbi bekezdéssel egészül ki:
    Összefüggő tartomány részleges hordozása esetén a UPC az elhordozott számokra az egyedi számok hordozására megállapított díját alkalmazhatja.
  2. A referenciaajánlat 17. melléklete (a továbbiakban: 17. Melléklet) „A Számhordozhatósággal kapcsolatos Szolgáltatás igénybevételének feltételei” című része második bekezdésének második mondata törlésre kerül, egyúttal a harmadik bekezdés a következők szerint módosul:
    A több szolgáltatást tartalmazó (multi-play) szolgáltatás csomagok esetében, amennyiben a csomagban foglalt több szolgáltatás tekintetében egyidőben, számhordozással együtt valósul meg a szolgáltatóváltás, a különböző szolgáltatások átadásának és a szám átadásának időpontját a UPC és a Jogosult kötelesek egyeztetni, összehangolni, továbbá a Réz Érpáras Helyi Hurok Átengedésével, vagy Közeli Bitfolyam Hozzáféréssel megvalósuló számhordozás, a kedvezményes díjazású szolgáltatás, a díjmentes szolgáltatás, az emelt díjas, díjkorlátos szolgáltatás, az emelt díjas, díjkorlátmentes szolgáltatás és a tízet meghaladó számot magában foglaló üzleti előfizetés számainak hordozása, valamint egybefüggő számtartomány részleges hordozása esetében a számhordozás időzítése és végrehajtása érdekében – a UPC indoklással ellátott kérése esetén – a Jogosult köteles a UPC-vel egyeztetni. Az egyeztetés az Előfizető közreműködését is igényelheti.
  3. A 17. Melléklet „Számhordozási Igénybejelentés kötelező elemei” című részének (g) pontja az alábbiak szerint egészül ki:
    (g) Számhordozás módja (Réz Érpáras Helyi Hurok Átengedésével, vagy Közeli Bitfolyam Hozzáféréssel, vagy ezek nélkül).
  4. A 17. Melléklet „Számhordozási eljárás” című része harmadik bekezdésének b) pontjaaz alábbiak szerint módosul:
    b) az előfizetőnek a számhordozási igény UPC részére történt bejelentésének időpontjában az Átadó Szolgáltatóval a UPC-vel szemben több mint 30 napja lejárt számlatartozása van, amelyről az Átadó Szolgáltató a UPC az eElőfizetőt Eht. 144. §-a szerint igazolhatóan értesítette., vagy
  5. A 17. Melléklet „Számhordozási eljárás” című részének harmadik bekezdése az alábbi c) ponttal egészül ki:
    c) a UPC "A Számhordozhatósággal kapcsolatos Szolgáltatás igénybevételének feltételei" pont harmadik bekezdése szerinti esetekben egyeztetést igényel.
  6. A 17. Melléklet „Számhordozási eljárás” című részének negyedik bekezdésében foglalt szövegrész törlésre kerül, helyébe az alábbi szövegrész lép:
    A számhordozási igény elutasítása esetén a határidők az Előfizető újabb azonosítását, vagy a fenti b) pont szerint lejárt követelések kiegyenlítésének Előfizető általi bejelentését, vagy "A Számhordozhatósággal kapcsolatos Szolgáltatás igénybevételének feltételei" pont harmadik bekezdése szerinti egyeztetést követően a hordozási igény Átadó Szolgáltató részére történő ismételt átadásának napján újrakezdődnek.

 

Jelen határozat a referenciaajánlat korábban jóváhagyott és tartalmában megállapított rendelkezéseit nem érinti.

A referenciaajánlat jelen határozattal jóváhagyott, illetve tartalmában megállapított módosításai a határozat kézhezvételétől számított 6. napon lépnek hatályba.

A Szolgáltató köteles a referenciaajánlatot a határozat kézhezvételét követő 5 napon belül internetes oldalán nyilvánosságra hozni.

A határozat ellen fellebbezésnek helye nincs. A határozat felülvizsgálatát a határozat kézbesítésétől számított 30 napon belül – az Elnökhöz három példányban benyújtott – keresettel a Fővárosi Törvényszéktől lehet kérni. A keresetlevélben nyilatkozni kell arról, hogy kérik-e tárgyalás tartását.

A keresetlevél benyújtásának a határozat végrehajtására nincs halasztó hatálya, a határozat végrehajtásának felfüggesztése a Fővárosi Törvényszéktől kérhető.