Árvízvédelmi rádió indult az NMHH és az MTVA együttműködésében

Közzétéve: 2013. június 9.

null
2013. június 9-én, vasárnap reggel 8 órától országosan elérhető frekvenciákon kezdi meg adását az Árvízvédelmi Rádió (Árvíz FM), mely folyamatos híreket, tudósításokat, friss információkat közvetít a dunai árvízi védekezésről. A Dunán levonuló történelmi árhullám minden korábbinál nagyobb kihívás elé állítja mind a Duna menti falvak és városok lakóit, mind a védekezésben résztvevőket.

Az eredményes védekezés országos erőpróbát jelent, mely a katasztrófavédelem, a honvédség és az önkéntes munkára jelentkezők összehangolt együttműködésével napok óta szervezetten, egyes szakaszokon heroikus erőfeszítésekkel zajlik.

Az új, ideiglenes, 30 napig sugárzó országos rádióadó a hazai védekezés eredményességét kívánja elősegíteni. Az Árvízvédelmi Rádió folyamatos tájékozódási lehetőséget kínál a rádióhallgatóknak a hiteles tájékozódásra, percről percre figyelemmel kísérve a Dunán levonuló történelmi árhullám elleni védekezés aktuális híreit.

Ezekben a nehéz napokban mindennél fontosabb cél, hogy a kormány által kihirdetett országos veszélyhelyzet ne fordulhasson tragédiákkal járó katasztrófába. Ennek egyik fontos eszköze a folyamatos és hiteles tájékoztatás. Az NMHH és az MTVA az új, ideiglenes rádióadó elindításával fontos célnak tekinti azt is, hogy az ország polgárainak tájékoztatása mellett mindazon médiumok munkáját is elősegítse, amelyek elsőrendű feladatuknak tartják, hogy az árvízhelyzet alakulásáról minél több pontos és hiteles információt tegyenek közzé.

Az Árvíz rádió műsora a következő frekvenciákon érhető el:

BUDAPEST

100.8 MHz

CSÁVOLY

96.7 MHz

GYŐR

87.6 MHz

KABHEGY

107.2 MHz

KÉKES

95.5 MHz

KISKŐROS

88.4 MHz

KOMÁDI

103.0 MHz

MISKOLC

97.1 MHz

NAGYKANIZSA

90.2 MHz

PÉCS

95.9 MHz

SOPRON

96.8 MHz

SZEGED

90.3 MHz

SZENTES

100.4 MHz

TOKAJ

97.5 MHz

ÚZD

101.5 MHz

VASVÁR

91.6 MHz

NMHH Kommunikációs igazgatóság
MTVA Sajtóiroda