Magyar Média Mecenatúra: hétmillió forintos támogatás két rádiónak és egy tévének a rezsipályázat hatodik fordulójában

Közzétéve: 2013. június 13.

A Médiatanács idei rezsipályázatának hatodik fordulójában ezúttal két rádió és egy televízió kapott összesen hétmillió forintos támogatást az idei 400 millió forintos keretösszegből.

A rezsipályázat – a korábbi évekhez hasonlóan – a médiaszolgáltatók működési és üzemeltetési költségeinek finanszírozását szolgálja. A Médiatanács az idei 400 millió forintos keretből hatodik alkalommal pályáztatta meg a helyi és körzeti médiumokat. A Médiatanács szerdai ülésén ezúttal két rádió és egy televízió részesült összesen 7,1 millió forint támogatásban.

A következő fordulóra a pályázók június 13-án jelentkezhetnek. A keretből fennmaradó összeg 11,4 millió forint. A pályázatokkal a Médiatanács célja a közönség sokszínű tájékoztatásának és a médiapluralizmus érvényesülésének támogatása.

A rezsipályázaton preferenciát élveznek azok a pályázók, akik 2011-ben és 2012-ben nem nyertek el támogatást, azonban a közszolgálati célú műsorszám készítésére kiírt pályázaton is részt vesznek. Ezen értékelési szempont meghatározásával a tanács azt kívánja ösztönözni, hogy több helyi közszolgálati tartalom jelenjen meg a pályázó médiaszolgáltatók műsorában. A médiaszolgáltatók körében évek óta igen népszerű működési célú támogatási rendszerben 2011-ben közel 370 millió forint jutott a médiaszolgáltatóknak, 2012-ben pedig 395 millió forint, amelyet 39 tévé és 39 rádió használhatott fel.

A meghirdetett pályázati eljárások részleteiről a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap Támogatási területének honlapján, a tamogatas.mtva.hu oldalon olvashatnak az érdeklődők.