Szorosabb együttműködés a magyar és szlovén konvergens hatóságok között

Közzétéve: 2014. május 10.

null

A szlovén hírközlési hatóság vezetőjének meghívására május 8-9-én Szlovéniában kétoldalú találkozón vett részt Dr. Karas Monika, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) elnöke.

Kép cikktestbe: Karas Monika és Franc Dolenc kézfogása a szlovéniai Bledben 2014. május 9-én

Karas Monika, az NMHH és Franc Dolenc, a szlovén hatóság elnöke

Az AKOS (Agency for Communications Networks and Services Of the Republic of Slovenia) – a szlovén elektronikus hírközlés, média, postai szolgáltatások illetve vasutak felügyeletéért felelős független szabályozó hatóság – vezetője, Franc Dolenc Bledben fogadta az NMHH elnökét, akivel a két szervezet közötti szorosabb együttműködés lehetőségéről tárgyalt. A vezetők kölcsönösen megismerték a konvergens társhatóságok működését és a magyar és a szlovén elektronikus hírközlési piac sajátosságait.

A kétoldalú találkozón áttekintették a hatóságok frekvenciaértékesítés során szerzett tapasztalatait, illetve tárgyaltak azokról a kihívásokról, amelyekkel az uniós szabályozás változásai miatt az egyes nemzeti hatóságoknak kell szembe nézniük a hírközlés és a média területén.

A látogatás fontos célja annak feltárása, hogy a társhatóságok miként tudnak szorosabban együttműködni a média-monitoring területén, és hogyan tudják összehangolni érdekeiket a BEREC (Európai Elektronikus Hírközlési Szabályozók Testülete) és az EPRA (Szabályozó Hatóságok Európai Fóruma) keretein belül végzett munka során.