Ebben a főrovatban a média- és a hírközlési termékekkel, szolgáltatásokkal kapcsolatban kerülő felhasználók minden hasznos információt egybegyűjtve megtalálnak az ügyintézéshez szükséges címektől kezdve a jogszabályokon, határozatokon, nyilvántartásokon át az állampolgárokat segítő tájékoztató szolgáltatásokig, hírekig. Külön rovat foglalkozik a digitális átállással és azzal, mikor érdemes a média- és hírközlési biztoshoz fordulni.

Ebben a főrovatban elsősorban a hírközlési területtel foglalkozó szakemberek, hírközlési szolgáltatók jutnak információkhoz. Tájékoztatást kaphatnak többek között a piacelemzési eredményekről, az előírt adatszolgáltatások feltételeiről, a felügyeleti eljárások állapotáról, a frekvenciapályáztatások aktuális helyzetéről, a Nemzeti Filmiroda által kezelt nyilvántartásokról.

Ez a főrovat elsősorban az NMHH felelősségi területeivel foglalkozó sajtómunkatársak számára tartalmaz hasznos információkat. Itt jelennek meg a közérdeklődésre leginkább számot tartó információk, az NMHH-t érintő legfrissebb hírek, sajtóközlemények. Az érdeklődők itt tájékozódhatnak a Szóvivői iroda elérhetőségéről, letölthetik kiadványainkat.

Ez a főrovat az NMHH önálló hatáskörű szervéről, a Médiatanácsról és működéséről ad információkat. Az érdeklődők tájékozódhatnak a testület ülésein történtekről, a Médiatanács ajánlásairól, a médiaszolgáltatási pályázatok aktuális állapotáról, a médiaszolgáltatások és sajtótermékek nyilvántartásáról és bejelentéséről, a műsorelemzések eredményeiről.

Gyengénlátóknak English Magyar
 

Ismét nemzetközi médiakonferenciát tart a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság támogatásával

• Publikálva: 2015.09.28. 14:54 • Címke: Kastory Edina, dr. Vass Ágnes (a Médiatanács tagja), Koltay András, konferencia, Aranyosné Börcs Janka (főigazgató), dr. Edvi Péter, Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat • Forrás: Intézményi Kommunikációs Osztály, Kommunikációs Igazgatóság

A közösségi médiaműveltség interdiszciplináris megközelítése lesz a fő témája annak Nemzetközi Médiakonferenciának, amelyet nyolcadik alkalommal, szeptember 29. és október 1. között tartanak meg a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat és a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) közös szervezésében Balatonalmádiban. A konferencia lehetőséget ad a szakembereknek arra, hogy megvitassák, hogyan befolyásolják a gyermekek és fiatalok fejlődését az elektronikus és a nyomtatott médiumok, a számítógépes játékok, valamint a mobiltelefonok.

„A média hatása a gyermekekre és fiatalokra” címmel megrendezett idei konferencián közel kétszáz, a médiában, illetve a gyermekvédelem területén dolgozó szakember előadása szerepel a programban. A témákat a plenáris ülések mellett három szekcióban is feldolgozzák. Ezek a médiatartalmak oktatás-fejlesztés-játék területeit, a felhasználókat, illetve az intézményeket állítják középpontba.

A rendezvényt Aranyosné dr. Börcs Janka, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság főigazgatója nyitja majd meg, a levezető elnök Edvi Péter, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat elnöke lesz. Az előadók között szerepel többek között Aczél Petra, a Budapesti Corvinus Egyetem docense, aki a szupermost világáról fog beszélni, Tari Annamária pszichológus, aki azt járja körbe, változik-e a tudás megítélése a digitális generációknál, valamint Gedei Norbert, a Blikk főszerkesztő-helyettese, aki a bulvárlapok szerepét mutatja be a gyermekek védelme témájában. A részletes program a gyermekmento.hu oldalon olvasható. A konferencia anyagát a szervezők könyv formájában is kiadják, melyben az eseményen elhangzott előadások és kutatási anyagok olvashatók majd.

Az NMHH nyolc előadóval képviselteti magát a konferencián: Koltay András Médiatanács-tag a médiajogi gyermekvédelem jövőjéről, Vass Ágnes Médiatanács-tag a valóságshow médiajogi vonatkozásairól ad elő, Kastory Edina média- és hírközlési biztos a médiaerőszak jellemzőiről és az ellene való védekezési módokról, Takách-Batta Zsuzsanna kommunikációs igazgató a média által formált énképről beszél majd. Baranyai Eszter műsorelemző a tinik tévénézési szokásairól, Bakonyi Eszter piackutató a gyerekek netezési attitűdjeiről, Puhl Gábor műsorelemző a tévénézés szülői felügyeletének elterjedtségéről, Sipos Edina pedagógiai konzulens az NMHH Bűvösvölgy központjának elmúlt másfél évében elért eredményeiről nyújt körképet.

Az NMHH évek óta kiemelt területként tekint a gyermekvédelem ügyére, többek között üzemelteti az Internet Hotline szolgáltatást, működteti a Bűvösvölgy Médiaértés-oktató Központot, médiaoktató-csomagot ad ki pedagógusok, szülők részére, kisfilmekkel népszerűsíti a médiatudatosságot, szűrőszoftver érhető el a hatósági honlapról és mindezek jegyében támogatja a mostani szakmai konferenciát is.