Ebben a főrovatban a média- és a hírközlési termékekkel, szolgáltatásokkal kapcsolatban kerülő felhasználók minden hasznos információt egybegyűjtve megtalálnak az ügyintézéshez szükséges címektől kezdve a jogszabályokon, határozatokon, nyilvántartásokon át az állampolgárokat segítő tájékoztató szolgáltatásokig, hírekig. Külön rovat foglalkozik a digitális átállással és azzal, mikor érdemes a média- és hírközlési biztoshoz fordulni.

Ebben a főrovatban elsősorban a hírközlési területtel foglalkozó szakemberek, hírközlési szolgáltatók jutnak információkhoz. Tájékoztatást kaphatnak többek között a piacelemzési eredményekről, az előírt adatszolgáltatások feltételeiről, a felügyeleti eljárások állapotáról, a frekvenciapályáztatások aktuális helyzetéről, a Nemzeti Filmiroda által kezelt nyilvántartásokról.

Ez a főrovat elsősorban az NMHH felelősségi területeivel foglalkozó sajtómunkatársak számára tartalmaz hasznos információkat. Itt jelennek meg a közérdeklődésre leginkább számot tartó információk, az NMHH-t érintő legfrissebb hírek, sajtóközlemények. Az érdeklődők itt tájékozódhatnak a Szóvivői iroda elérhetőségéről, letölthetik kiadványainkat.

Ez a főrovat az NMHH önálló hatáskörű szervéről, a Médiatanácsról és működéséről ad információkat. Az érdeklődők tájékozódhatnak a testület ülésein történtekről, a Médiatanács ajánlásairól, a médiaszolgáltatási pályázatok aktuális állapotáról, a médiaszolgáltatások és sajtótermékek nyilvántartásáról és bejelentéséről, a műsorelemzések eredményeiről.

Gyengénlátóknak English Magyar
 

Az alaki nyilvántartásba vett jelentkezők köre a 3400–3800 MHz-es sáv árverési eljárásában

• Publikálva: 2016.05.12. 16:30 • Címke: DIGI Kft. (DIGI TV), Vodafone, 3400-3800 MHz, frekvencia-értékesítések, frekvencialekötés, frekvenciahasználat, szélessávú szolgáltatások, pályázatok, árverések • Forrás: Hírközlésfelügyeleti Főosztály

Két jelentkezőt vett nyilvántartásba a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Hivatala a 3400–3800 MHz frekvenciasávban elnyerhető frekvenciahasználati jogosultságok megszerzését célzó árverési eljárásban.

Az 2016. április 11-én kiírt árverési eljárásban két jelentkezés érkezett, az alaki érvényességi vizsgálat szerint mindkét beadott ajánlat megfelelt a formai követelményeknek.

Az árverési szabályok alapján az eljárás első szakaszában az NMHH az alakilag érvényes jelentkezést benyújtó jelentkezőket nyilvántartásba veszi, és a nyilvántartásba vett résztvevők listáját a honlapján közzéteszi. A nyilvántartásban szereplő adatok közül a résztvevők neve, valamint az azonosításukra szolgáló adatok nyilvánosak.

Az NMHH a jelentkezések alaki érvényességének vizsgálata után 2016. május 12-én az alábbi jelentkezőket vette árverési nyilvántartásba:

  • DIGI Távközlési és Szolgáltató Kft.

(Székhely: 1134 Budapest Váci út 35.;
Cégjegyzékszám: 01-09-667975)

  • Vodafone Magyarország Zrt.

(Székhely: 1096 Budapest Lechner Ödön fasor 6.;
Cégjegyzékszám: 01-10-044159)

A nyilvántartásba vétellel az eljárás első szakasza lezárult, a hatóság ezután az ajánlatok tartalmi vizsgálatát kezdi meg.