Nyilvános konzultáció a hálózatsemlegességre vonatkozó BEREC iránymutatások tervezett szövegéről

Közzétéve: 2016. május 26.

null

A BEREC (Európai Elektronikus Hírközlési Szabályozók Testülete – Body of European Regulators for Electronic Communications) az egységes távközlési piacról szóló 2015. november 25-i 2015/2120/EU európai parlamenti és tanácsi rendeletben kapott felhatalmazást a hálózatsemlegességre vonatkozó részletszabályok kidolgozására. A munka 2015. év végén kezdődött meg, az európai hírközlési szabályozók június eleji csúcstalálkozóján hagyják majd jóvá a szöveg nyilvános konzultációra szánt változatát.

A nyilvános konzultáció egy sajtótájékoztatóval indul, amelyet a BEREC honlapján élőben lehet majd követni 2016. június 6-án 14:30-tól. A résztvevők személyesen Brüsszelben (ehhez előzetes regisztrációra van szükség), illetve a BEREC Twitter oldalán vagy a press@berec.europa.eu e-mail címen tehetnek fel kérdéseket a sajtóesemény alatt.

A sajtótájékoztató anyaga később a BEREC Youtube oldalán is elérhető lesz.

Rövid összefoglaló az iránymutatásokról: az iránymutatások célja, hogy a szabályozó hatóságok és a piaci szereplők számára segítséget nyújtson az egységes távközlési piacról szóló rendelet hálózatsemlegességgel kapcsolatos rendelkezéseinek értelmezésében, végrehajtásában. A BEREC célkitűzése, hogy a nemzeti szabályozó hatóságok új felügyeleti, végrehajtási feladatköreinek átlátható, egységes és konzisztens értelmezése biztosítsa a nyílt internetet Európa szerte. Az iránymutatások végleges szövegét augusztus 30-ig kell elfogadni.