Ebben a főrovatban a média- és a hírközlési termékekkel, szolgáltatásokkal kapcsolatban kerülő felhasználók minden hasznos információt egybegyűjtve megtalálnak az ügyintézéshez szükséges címektől kezdve a jogszabályokon, határozatokon, nyilvántartásokon át az állampolgárokat segítő tájékoztató szolgáltatásokig, hírekig. Külön rovat foglalkozik a digitális átállással és azzal, mikor érdemes a média- és hírközlési biztoshoz fordulni.

Ebben a főrovatban elsősorban a hírközlési területtel foglalkozó szakemberek, hírközlési szolgáltatók jutnak információkhoz. Tájékoztatást kaphatnak többek között a piacelemzési eredményekről, az előírt adatszolgáltatások feltételeiről, a felügyeleti eljárások állapotáról, a frekvenciapályáztatások aktuális helyzetéről, a Nemzeti Filmiroda által kezelt nyilvántartásokról.

Ez a főrovat elsősorban az NMHH felelősségi területeivel foglalkozó sajtómunkatársak számára tartalmaz hasznos információkat. Itt jelennek meg a közérdeklődésre leginkább számot tartó információk, az NMHH-t érintő legfrissebb hírek, sajtóközlemények. Az érdeklődők itt tájékozódhatnak a Szóvivői iroda elérhetőségéről, letölthetik kiadványainkat.

Ez a főrovat az NMHH önálló hatáskörű szervéről, a Médiatanácsról és működéséről ad információkat. Az érdeklődők tájékozódhatnak a testület ülésein történtekről, a Médiatanács ajánlásairól, a médiaszolgáltatási pályázatok aktuális állapotáról, a médiaszolgáltatások és sajtótermékek nyilvántartásáról és bejelentéséről, a műsorelemzések eredményeiről.

Gyengénlátóknak English Magyar
 

Nyilvános konzultáció a hálózatsemlegességre vonatkozó BEREC iránymutatások tervezett szövegéről

• Publikálva: 2016.05.26. 15:53 • Címke: Európai Elektronikus Hírközlési Szabályozók Testülete (BEREC) • Forrás: Nemzetközi és Stratégiai Igazgatóság

A BEREC (Európai Elektronikus Hírközlési Szabályozók Testülete – Body of European Regulators for Electronic Communications) az egységes távközlési piacról szóló 2015. november 25-i 2015/2120/EU európai parlamenti és tanácsi rendeletben kapott felhatalmazást a hálózatsemlegességre vonatkozó részletszabályok kidolgozására. A munka 2015. év végén kezdődött meg, az európai hírközlési szabályozók június eleji csúcstalálkozóján hagyják majd jóvá a szöveg nyilvános konzultációra szánt változatát.

A nyilvános konzultáció egy sajtótájékoztatóval indul, amelyet a BEREC honlapján élőben lehet majd követni 2016. június 6-án 14:30-tól. A résztvevők személyesen Brüsszelben (ehhez előzetes regisztrációra van szükség), illetve a BEREC Twitter oldalán vagy a press@berec.europa.eu e-mail címen tehetnek fel kérdéseket a sajtóesemény alatt.

A sajtótájékoztató anyaga később a BEREC Youtube oldalán is elérhető lesz.

Rövid összefoglaló az iránymutatásokról: az iránymutatások célja, hogy a szabályozó hatóságok és a piaci szereplők számára segítséget nyújtson az egységes távközlési piacról szóló rendelet hálózatsemlegességgel kapcsolatos rendelkezéseinek értelmezésében, végrehajtásában. A BEREC célkitűzése, hogy a nemzeti szabályozó hatóságok új felügyeleti, végrehajtási feladatköreinek átlátható, egységes és konzisztens értelmezése biztosítsa a nyílt internetet Európa szerte. Az iránymutatások végleges szövegét augusztus 30-ig kell elfogadni.