Ebben a főrovatban a média- és a hírközlési termékekkel, szolgáltatásokkal kapcsolatban kerülő felhasználók minden hasznos információt egybegyűjtve megtalálnak az ügyintézéshez szükséges címektől kezdve a jogszabályokon, határozatokon, nyilvántartásokon át az állampolgárokat segítő tájékoztató szolgáltatásokig, hírekig. Külön rovat foglalkozik a digitális átállással és azzal, mikor érdemes a média- és hírközlési biztoshoz fordulni.

Ebben a főrovatban elsősorban a hírközlési területtel foglalkozó szakemberek, hírközlési szolgáltatók jutnak információkhoz. Tájékoztatást kaphatnak többek között a piacelemzési eredményekről, az előírt adatszolgáltatások feltételeiről, a felügyeleti eljárások állapotáról, a frekvenciapályáztatások aktuális helyzetéről, a Nemzeti Filmiroda által kezelt nyilvántartásokról.

Ez a főrovat elsősorban az NMHH felelősségi területeivel foglalkozó sajtómunkatársak számára tartalmaz hasznos információkat. Itt jelennek meg a közérdeklődésre leginkább számot tartó információk, az NMHH-t érintő legfrissebb hírek, sajtóközlemények. Az érdeklődők itt tájékozódhatnak a Szóvivői iroda elérhetőségéről, letölthetik kiadványainkat.

Ez a főrovat az NMHH önálló hatáskörű szervéről, a Médiatanácsról és működéséről ad információkat. Az érdeklődők tájékozódhatnak a testület ülésein történtekről, a Médiatanács ajánlásairól, a médiaszolgáltatási pályázatok aktuális állapotáról, a médiaszolgáltatások és sajtótermékek nyilvántartásáról és bejelentéséről, a műsorelemzések eredményeiről.

Gyengénlátóknak English Magyar
 

Újabb két helyi rádiós frekvencia pályázati felhívásának tervezete jelent meg

• Publikálva: 2016.09.23. 12:05 • Címke: Esztergom 98,1 MHz, Velence Meleg-hegy 90,4 MHz, Baja 89,8 MHz, médiaszolgáltatási lehetőségek pályáztatása • Forrás: Kommunikációs Igazgatóság, Intézményi Kommunikációs Osztály

Az NMHH Médiatanácsa ezen a héten elfogadta egy esztergomi és egy velencei rádiós médiaszolgáltatási lehetőség pályázati felhívásának tervezetét. A dokumentumokat véleményezni lehet, amelyre a hatóság októberben mindkét frekvencia esetében meghallgatást tart. A testület két folyamatban lévő pályázati eljárásban arról döntött, hogy hiánypótlást, illetve felvilágosítást kér a pályázóktól.

Rádiós médiaszolgáltatási lehetőségek pályázati felhívásának tervezetei

Az Esztergom 98,1 MHz, valamint a Velence Meleg-hegy 90,4 MHz helyi rádiós médiaszolgáltatási lehetőségek pályázati felhívásának tervezetét tette közzé honlapján ezen a héten a Médiatanács (http://mediatanacs.hu/tart/index/1448/Palyazati_felhivasok_tervezetei). Az esztergomi frekvencia kereskedelmi jelleggel pályázható meg, 24 órás műsoridőre és 19 ezer ember elérésére alkalmas vételkörzettel. A Velence környéki médiaszolgáltatási lehetőség szintén kereskedelmi jelleggel pályázható, 24 órás műsoridőre és 60 ezer fő elérésére alkalmas vételkörzettel. A hatóság meghallgatást tart a tervezetek véleményezésére, amely az Esztergom 98,1 MHz esetében október 13-án 10.00-kor, a Velence Meleg-hegy 90,4 MHz esetében pedig október 20-án, 10.00-kor lesz.

Pályázati anyagok hiánypótlása és felvilágosítás kérése

A Baja 89,8 MHz rádiós frekvencia hasznosítására kiírt pályázatra egy pályázati ajánlat érkezett 2016. szeptember 7-én. A Médiatanács a pályázati ajánlat alaki vizsgálatát követően hiánypótlást kér a pályázótól. A vidéki kisközösségi médiaszolgáltatási lehetőségek elvi hasznosítására két pályázat érkezett 2016. június 13-án. A Médiatanács a pályázati ajánlatok tartalmi vizsgálatát követően itt ugyancsak hiánypótlást és felvilágosítást kér a jelentkezőktől.