Ebben a főrovatban a média- és a hírközlési termékekkel, szolgáltatásokkal kapcsolatban kerülő felhasználók minden hasznos információt egybegyűjtve megtalálnak az ügyintézéshez szükséges címektől kezdve a jogszabályokon, határozatokon, nyilvántartásokon át az állampolgárokat segítő tájékoztató szolgáltatásokig, hírekig. Külön rovat foglalkozik a digitális átállással és azzal, mikor érdemes a média- és hírközlési biztoshoz fordulni.

Ebben a főrovatban elsősorban a hírközlési területtel foglalkozó szakemberek, hírközlési szolgáltatók jutnak információkhoz. Tájékoztatást kaphatnak többek között a piacelemzési eredményekről, az előírt adatszolgáltatások feltételeiről, a felügyeleti eljárások állapotáról, a frekvenciapályáztatások aktuális helyzetéről, a Nemzeti Filmiroda által kezelt nyilvántartásokról.

Ez a főrovat elsősorban az NMHH felelősségi területeivel foglalkozó sajtómunkatársak számára tartalmaz hasznos információkat. Itt jelennek meg a közérdeklődésre leginkább számot tartó információk, az NMHH-t érintő legfrissebb hírek, sajtóközlemények. Az érdeklődők itt tájékozódhatnak a Szóvivői iroda elérhetőségéről, letölthetik kiadványainkat.

Ez a főrovat az NMHH önálló hatáskörű szervéről, a Médiatanácsról és működéséről ad információkat. Az érdeklődők tájékozódhatnak a testület ülésein történtekről, a Médiatanács ajánlásairól, a médiaszolgáltatási pályázatok aktuális állapotáról, a médiaszolgáltatások és sajtótermékek nyilvántartásáról és bejelentéséről, a műsorelemzések eredményeiről.

Gyengénlátóknak English Magyar
 

Tájékoztató a műsorterjesztők számára a Dtv. szerinti, 2017. február 28-i határidővel teljesítendő adatszolgáltatásról

• Publikálva: 2017.01.18. 16:25 • Címke: digitális műsorterjesztés, adatszolgáltatási kötelezettség, adatszolgáltatás • Forrás: Szolgáltatásbejelentési Osztály

Tisztelt Műsorterjesztő!

A műsorterjesztésről és a digitális átállás szabályairól szóló 2007. évi LXXIV. törvény (továbbiakban: Dtv.) 6. § (8) – (12) bekezdései értelmében a műsorterjesztő köteles a Dtv. hivatkozott bekezdéseiben meghatározott adatokat – minden év február 28-ig – a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Hivatala (a továbbiakban: Hatóság) által biztosított elektronikus űrlap útján, kizárólag elektronikus úton szolgáltatni.

A Hatóság a Dtv. 6. § (10) bekezdésében foglaltak alapján, a Dtv. 6. § (8) – (9) bekezdéseiben meghatározott adatszolgáltatás határidőben – 2017. február 28-ig – történő teljesítésének elősegítése érdekében a műsorterjesztők számára Adatkapu útján elérhető webes (online) űrlapokat és XML-alapú beküldés lehetőségét biztosítja.

(Az XML-fájl feltöltéséhez alapul szolgáló mintafájl a „Kapcsolódó dokumentumok” közül tölthető le.)

A pontos és sikeres adatszolgáltatás érdekében az egyes űrlapok kitöltését segítő útmutatót mellékeltünk, amelyben ábrák és magyarázatok könnyítik a kért adatok felvitelét.

A Hatóság felhívja a kötelezettek figyelmét, hogy az adatszolgáltatás kizárólag elektronikus úton, a Hatóság Adatkapuján keresztül rendelkezésre bocsátott alkalmazások útján lehetséges.

A Hatóság a 2017. évi adatszolgáltatás támogatásaként közzéteszi a nyilvántartása szerinti médiaszolgáltatások, az alkalmazott technológia és a tematika listáit.