A piaci volumenek alakulása (a hozzáférések száma alapján) 2009. dec. 31. – 2015. dec. 31.

A hírközlési piac legjelentősebb szegmense továbbra is a mobiltelefon-szolgáltatások részpiaca. A mobiltelefon-előfizetések száma* önmagában meghaladja a vezetékestelefon-, a televízió- és a vezetékesinternet-előfizetések összesített számát.

A mobilinternet-szolgáltatások részpiaca továbbra is a hazai elektronikus hírközlési piac legdinamikusabban növekvő szegmense. Noha a korábbi évek növekedési ütemét nem tudta megismételni, 2015-ben még így is 13%-kal emelkedett a mobilinternet-előfizetések* száma. A vezetékes szélessávúinternet-előfizetések száma 6%-kal, a televíziós előfizetések száma pedig 3%-kal nőtt az elmúlt évben. A mobiltelefon-szolgáltatások igénybevétele esetében kismértékű, 1% körüli növekedésről számolhatunk be, a vezetékes telefon esetében pedig stagnálásról beszélhetünk.


*A havikártyák, valamint az előre fizetett (pre-paid) kártyák közül azoknak a SIM-kártyáknak a száma, amelyek a megelőző három hónapban hívást indítottak vagy fogadtak vagy SMS-t indítottak.

*Azon SIM-ek száma, melyek esetében az adott naptári hónap utolsó napján legalább 10 Mbyte adatmennyiséget tartalmazó, nulla forintnál nagyobb havidíjú internetszolgáltatás volt aktív (pre-paid és post-paid).

A piaci volumenek alakulása (a hozzáférések száma alapján), 2009. dec. 31. – 2015. dec. 31.
Create column charts