Újra szólhat az Európa Rádió Miskolcon

Közzétéve: 2020. június 10.

Az Európa Rádió szolgáltatója lett a Miskolc 90,4 MHz frekvenciára kiírt pályázati eljárás nyertese a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsának e heti döntése szerint. A grémium engedélyezte az eddig Part FM néven szóló rádió siófoki és fonyódi jogosultságának hálózatba kapcsolódását a budapesti Rádió 1-gyel. A testület engedély nélküli hálózatba kapcsolódásért bírságot szabott ki.

Lezárta a tanács a körzeti Miskolc 90,4 MHz frekvencia közösségi jellegű használatára kiírt rádiós pályázati eljárást, amelyet az egyedüli pályázó Európa Rádió Nonprofit Közhasznú Kft. nyert. A grémium elvégezte az alaki vizsgálatokat két helyi frekvencia eljárásában: a közösségi jelleggel pályáztatott Gyöngyös 88,9 MHz frekvencia esetében pályázati nyilvántartásba vette az egyedüli pályázót, a Karc FM Média Kft.-t, míg a Körmend 99,8 MHz frekvenciára kereskedelmi jelleggel indított eljárásban hiánypótlásra szólította fel a szintén egyedüli pályázót, a Rádió 8 Körmend Kft.-t.

A szolgáltatók kérelmére a Médiatanács engedélyezte, hogy a Siófok 92,6 MHz és a Fonyód 101,3 MHz frekvencián működő, eddigi Part FM június 15-től Rádió 1 Part néven hálózatba kapcsolódjon a Budapest 96,4 MHz frekvencián hallható Rádió 1-gyel.

Az Izsák Televízió egy vizsgált februári adásnapon a képújság alatti rádiózáskor engedély nélkül kapcsolódott hálózatba a Petőfi Rádióval, ezért a televízió szolgáltatójára 50 ezer forint bírságot rótt ki a testület, és megtiltotta a jogsértő magatartást. A rádió szolgáltatójának nem volt tudomása a hálózatba kapcsolódásról. A Médiatanács a bírságok kiszabásakor minden esetben a fokozatosság és az arányosság elve alapján, az ügyek összes körülményét figyelembe véve állapítja meg a jogkövetkezmények adott formáját, mértékét.