Döntés a 900 MHz-es sáv árverésére jelentkezők nyilvántartásba vételéről

Közzétéve: 2012. január 2.

Az előírt határidőnek megfelelően, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) döntött arról, hogy melyek azok a cégek, akik részt vehetnek a 900 MHz-es frekvenciasáv tárgyában kiírt árverés licitálási szakaszában.

A döntés értelmében a Magyar Telekom Nyrt., a Telenor Magyarország Zrt., a Vodafone Magyarország Zrt., valamint a Magyar Posta Zrt.–Magyar Villamosművek Zrt.–MFB Invest Zrt. konzorcium nyújtott be alakilag érvényes, így árverési nyilvántartásba vehető jelentkezést.

Az RCS&RDS S.A., valamint a VIETTEL Group esetében az NMHH-nak az árverésen való részvételhez szükséges nyilvántartásba vételt meg kellett tagadnia.

A romániai illetékességű RCS&RDS S.A. társaságnál a dokumentáció előírásaiban szereplő, a jelentkező által irányított társaságok piacfelügyeletidíj-tartozására vonatkozó feltétel nem teljesült, míg a vietnámi székhelyű VIETTEL Group által benyújtott jelentkezés több súlyos – hiánypótlás útján már nem orvosolható – formai hiányossággal rendelkezett.

A Részvételi Nyilvántartást az NMHH a www.nmhh.hu/NMHH a szakmáért/Frekvenciagazdálkodás/Frekvenciaértékesítések/900 MHz-es (E-GSM) árverés/Dokumentáció internetes oldalán teszi közzé.

Az árverési eljárás következő lépése, azaz a licitálási szakasz 2012. január 5-én kezdődik.

Budapest, 2012. január 2.