Ebben a főrovatban a média- és a hírközlési termékekkel, szolgáltatásokkal kapcsolatban kerülő felhasználók minden hasznos információt egybegyűjtve megtalálnak az ügyintézéshez szükséges címektől kezdve a jogszabályokon, határozatokon, nyilvántartásokon át az állampolgárokat segítő tájékoztató szolgáltatásokig, hírekig. Külön rovat foglalkozik a digitális átállással és azzal, mikor érdemes a média- és hírközlési biztoshoz fordulni.

Ebben a főrovatban elsősorban a hírközlési területtel foglalkozó szakemberek, hírközlési szolgáltatók jutnak információkhoz. Tájékoztatást kaphatnak többek között a piacelemzési eredményekről, az előírt adatszolgáltatások feltételeiről, a felügyeleti eljárások állapotáról, a frekvenciapályáztatások aktuális helyzetéről, a Nemzeti Filmiroda által kezelt nyilvántartásokról.

Ez a főrovat elsősorban az NMHH felelősségi területeivel foglalkozó sajtómunkatársak számára tartalmaz hasznos információkat. Itt jelennek meg a közérdeklődésre leginkább számot tartó információk, az NMHH-t érintő legfrissebb hírek, sajtóközlemények. Az érdeklődők itt tájékozódhatnak a Szóvivői iroda elérhetőségéről, letölthetik kiadványainkat.

Ez a főrovat az NMHH önálló hatáskörű szervéről, a Médiatanácsról és működéséről ad információkat. Az érdeklődők tájékozódhatnak a testület ülésein történtekről, a Médiatanács ajánlásairól, a médiaszolgáltatási pályázatok aktuális állapotáról, a médiaszolgáltatások és sajtótermékek nyilvántartásáról és bejelentéséről, a műsorelemzések eredményeiről.

Gyengénlátóknak English Magyar
 

Hírközlési építményekkel kapcsolatos nyilvántartások

Elektronikus hírközlési építmények építésügyi nyilvántartása

Jogszabály

Az elektronikus hírközlési építmények elhelyezéséről és az elektronikus hírközlési építményekkel kapcsolatos hatósági eljárásokról szóló 14/2013. (IX. 25.) NMHH rendelet 25.§

Tartalom

A Hatóság a jogerős engedélyekről, bejelentések tudomásul vételéről, valamint a Hatóság honlapján közzétett kérelem és bejelentés adatlapon feltüntetett adatokról nyilvántartást vezet. A nyilvántartás tartalmazza az engedélyek, bejelentések típusát, számát, jogerőre emelkedés időpontját, az építtető, üzemeltető, tervező megnevezését, az építmény helyszínének földrajzi adatait, az építménnyel kapcsolatos műszaki adatokat, annak rendeltetését, hierarchia szerinti besorolását.

Elérhetőség

A Hatóság ügyfélszolgálatain. A nyilvántartásokban szereplő adatok főszabályként bárki számára hozzáférhetőek, de a nyilvántartásokba való betekintést jogszabály korlátozhatja. A nyilvántartásba való betekintés jelenleg az ügyben érdekelt személy, szervezet általi közvetlen hatósági megkeresése útján történik. A megkeresést a Hatóság vizsgálja, hogy a megkereső milyen minőségben (hatóság, ügyfél, versenytárs szolgáltató, közmű, panaszos, ingatlan tulajdonos, stb.), milyen céllal kér adatokat. A közérdekű adatok tekintetében bárki kaphat felvilágosítást, azonban az építmény egyéb részletei tekintetében a Hatóság vizsgálja a jogosultság kérdését.

Keresés a rovatban

-tól -ig

Eseménynaptár

H K Sze Cs P Sz V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30