Ebben a főrovatban a média- és a hírközlési termékekkel, szolgáltatásokkal kapcsolatban kerülő felhasználók minden hasznos információt egybegyűjtve megtalálnak az ügyintézéshez szükséges címektől kezdve a jogszabályokon, határozatokon, nyilvántartásokon át az állampolgárokat segítő tájékoztató szolgáltatásokig, hírekig. Külön rovat foglalkozik a digitális átállással és azzal, mikor érdemes a média- és hírközlési biztoshoz fordulni.

Ebben a főrovatban elsősorban a hírközlési területtel foglalkozó szakemberek, hírközlési szolgáltatók jutnak információkhoz. Tájékoztatást kaphatnak többek között a piacelemzési eredményekről, az előírt adatszolgáltatások feltételeiről, a felügyeleti eljárások állapotáról, a frekvenciapályáztatások aktuális helyzetéről, a Nemzeti Filmiroda által kezelt nyilvántartásokról.

Ez a főrovat elsősorban az NMHH felelősségi területeivel foglalkozó sajtómunkatársak számára tartalmaz hasznos információkat. Itt jelennek meg a közérdeklődésre leginkább számot tartó információk, az NMHH-t érintő legfrissebb hírek, sajtóközlemények. Az érdeklődők itt tájékozódhatnak a Szóvivői iroda elérhetőségéről, letölthetik kiadványainkat.

Ez a főrovat az NMHH önálló hatáskörű szervéről, a Médiatanácsról és működéséről ad információkat. Az érdeklődők tájékozódhatnak a testület ülésein történtekről, a Médiatanács ajánlásairól, a médiaszolgáltatási pályázatok aktuális állapotáról, a médiaszolgáltatások és sajtótermékek nyilvántartásáról és bejelentéséről, a műsorelemzések eredményeiről.

Gyengénlátóknak English Magyar
 

Hírek, közlemények

 1. a Médiatudományi Intézet logója (leadkép)Újmédia-kutatás és hallgatói pályázat a Médiatudományi Intézetben

  2016.08.05. 13:00 • Forrás: Kommunikációs Igazgatóság, Intézményi Kommunikációs Osztály

  A cyberbullyingtól Ferenc pápa véleménynyilvánítási szabadságáig számtalan témát dolgoz fel folyamatosan a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsának Médiatudományi Intézete, amely idén tovább bővíti az újmédia-kutatását is. Az intézetben készült tanulmányok egy része online is elérhető, ismeretterjesztő blogot vezetnek és figyelmet fordítanak a tehetséges fiatalok támogatására is.

 2. 152427-es cikk leadképe (rádióstúdió) 120x80pxHét év után lejár a Class FM jogosultsága, kibővített pályázatot indíthat a Médiatanács

  2016.08.01. 12:20 • Forrás: Az NMHH Médiatanácsa, Kommunikációs Igazgatóság, Intézményi Kommunikációs Osztálydokumentum

  Előzetes szakhatósági hozzájárulás a Mediaworks és a Pannon Lapok Társasága fúziójához.

 3. Digitális-televízió-ikon (120x80)Júniusban 42,5 százalékra emelkedett a digitális kábeltévére vagy IPTV-re előfizetők aránya

  2016.07.29. 13:20 • Forrás: Piaci Információs Osztálydokumentum

  A gyorsjelentés a tíz legjelentősebb magyarországi műsorterjesztő önkéntes adatszolgáltatásán alapul és az előfizetéses televíziós szolgáltatások piacának mintegy 93 százalékát fedi le.

 4. Szélessávú internet-ikon (1210x80)Vezetékes gyorsjelentés: júniusban az egy fővonalra jutó kezdeményezett hívások átlagos időtartama 107 perc volt

  2016.07.29. 11:07 • Forrás: Piaci Információs Osztálydokumentum

  Az NMHH gyorsjelentése a három inkumbens szolgáltató, valamint a vezető alternatív szolgáltatók (jellemzően a legnagyobb kábeltelevíziós társaságok) önkéntes adatközlésére épül.

 5. Médiatanács (leadkép)NMHH Médiatanács: Helyi, körzeti rádiós műsorok támogatása 76 millió forinttal

  2016.07.20. 08:47 • Forrás: Kommunikációs Igazgatóság, Intézményi Kommunikációs Osztály

  Az Amadeustól a Klubrádión keresztül a Táska Rádióig 28 médiaszolgáltató nyert összesen 76 millió forintos támogatást a Médiatanács állandó rádióműsorok gyártását ösztönző pályázatának legutóbbi fordulójában. A Médiatanács eheti ülésén döntött a Music FM Önindító műsorának egy januári, szabad szájú adása miatti korhatár-besorolási jogsértés százezer forintos megbírságolásáról, emellett többek között eredmény született a Balassagyarmat 95,7 MHz helyi kereskedelmi hasznosítású rádiós frekvenciapályázaton is.

 6. Médiatanács (leadkép)A világ legmélyebb barlangjáról szóló forgatást támogat a Médiatanács

  2016.07.15. 10:10 • Forrás: Intézményi Kommunikációs Osztály, Kommunikációs Igazgatóság

  A Music FM eljárásának lezárásával folytatódott a Médiatanács reggeli rádiós műsorok korhatár-besorolási vizsgálatsorozata, és másfél millió forintos támogatást ítéltek meg egy kaukázusi barlang magyar expedíciójáról szóló forgatáshoz. Más döntések mellett a műsorkvóták elégtelen teljesítése miatt több körzeti televíziót, valamint helyi és körzeti rádiót is elmarasztalt a testület az eheti ülésén.

 7. Médiatanács (leadkép)NMHH Médiatanács: öt rádiós műsorszolgáltatás frekvenciaterve készülhet el, két tévécsatorna bírságot kapott

  2016.07.08. 10:58 • Forrás: Intézményi Kommunikációs Osztály, Kommunikációs Igazgatóság

  A Médiatanács öt olyan vidéki rádiós műsorszolgáltatás frekvenciatervének kidolgozására kérte fel az NMHH hivatalát, amelyek médiaszolgáltatási jogosultsága 2017-ben lejár. A testület emellett a Story 5-re és a 4-es csatornára is bírságot szabott ki a műsorkvóta-kötelezettségek megszegése miatt, valamint hiánypótlásra hívta fel az egyetlen pályázót a Velence Meleg-hegy 90,4 MHz helyi rádiós médiaszolgáltatási lehetőség pályázati eljárásában.

 8. Digitális-televízió-ikon (120x80)Májusban már elérte a 73 százalékot a digitális televízió-előfizetések aránya

  2016.07.06. 14:13 • Forrás: Piaci Információs Osztálydokumentum

  A gyorsjelentés a tíz legjelentősebb magyarországi műsorterjesztő önkéntes adatszolgáltatásán alapul és az előfizetéses televíziós szolgáltatások piacának mintegy 93 százalékát fedi le.

 9. 152132-es cikk leadképe – FM-rádió (120x80)Átfogó hallgatottsági mérés az NMHH-tól

  2016.07.06. 12:16 • Forrás: Kommunikációs Igazgatóság, Intézményi Kommunikációs Osztály

  A hatóság július 14-én szakmai konzultációt tart, majd nyilvános pályázaton választja ki a mérést végző kutatócéget.

 10. Szélessávú internet-ikon (1210x80)Vezetékes gyorsjelentés: májusban tovább csökkent a DSL-, nőtt a kábelmodemes és az optikai szélessávú előfizetések száma

  2016.07.05. 16:20 • Forrás: Piaci Információs Osztálydokumentum

  Az NMHH gyorsjelentése a három inkumbens szolgáltató, valamint a vezető alternatív szolgáltatók (jellemzően a legnagyobb kábeltelevíziós társaságok) önkéntes adatközlésére épül.

<< / 10 >>
Ez a rovat összesen 985 dokumentumot tartalmaz. Amennyiben a tizedik oldalon találhatónál régebbit keresne, használja a rovatspecifikus keresőnket.