Ebben a főrovatban a média- és a hírközlési termékekkel, szolgáltatásokkal kapcsolatban kerülő felhasználók minden hasznos információt egybegyűjtve megtalálnak az ügyintézéshez szükséges címektől kezdve a jogszabályokon, határozatokon, nyilvántartásokon át az állampolgárokat segítő tájékoztató szolgáltatásokig, hírekig. Külön rovat foglalkozik a digitális átállással és azzal, mikor érdemes a média- és hírközlési biztoshoz fordulni.

Ebben a főrovatban elsősorban a hírközlési területtel foglalkozó szakemberek, hírközlési szolgáltatók jutnak információkhoz. Tájékoztatást kaphatnak többek között a piacelemzési eredményekről, az előírt adatszolgáltatások feltételeiről, a felügyeleti eljárások állapotáról, a frekvenciapályáztatások aktuális helyzetéről, a Nemzeti Filmiroda által kezelt nyilvántartásokról.

Ez a főrovat elsősorban az NMHH felelősségi területeivel foglalkozó sajtómunkatársak számára tartalmaz hasznos információkat. Itt jelennek meg a közérdeklődésre leginkább számot tartó információk, az NMHH-t érintő legfrissebb hírek, sajtóközlemények. Az érdeklődők itt tájékozódhatnak a Szóvivői iroda elérhetőségéről, letölthetik kiadványainkat.

Ez a főrovat az NMHH önálló hatáskörű szervéről, a Médiatanácsról és működéséről ad információkat. Az érdeklődők tájékozódhatnak a testület ülésein történtekről, a Médiatanács ajánlásairól, a médiaszolgáltatási pályázatok aktuális állapotáról, a médiaszolgáltatások és sajtótermékek nyilvántartásáról és bejelentéséről, a műsorelemzések eredményeiről.

Gyengénlátóknak English Magyar
 

A digitális átállással összefüggő jogszabályok

 1. Jogszabályok leadkép 120x805/2013. (III. 11.) NMHH rendelet

  Forrás: Igazgatási és eljárásrendi osztály

  A közszolgálati médiaszolgáltató analóg műsorszórásának leállításáról.

 2. Jogszabályok leadkép 120x804/2013. (I. 18.) NMHH rendelet

  Forrás: Igazgatási és eljárásrendi osztály

  A közszolgálati médiaszolgáltatások digitális vételének biztosítása érdekében adható állami támogatás és az azzal összefüggő adatszolgáltatás, adatkezelés rendjéről.

 3. Jogszabályok leadkép 120x806/2012. (I. 26.) NMHH rendelet

  Forrás: Igazgatási és eljárásrendi osztály

  A digitális televízió-médiaszolgáltatások vételére alkalmas készülékek együttműködő képessége érdekében szükséges intézkedésekről.

 4. Jogszabályok leadkép 120x8014/2011. (XII. 27.) NMHH rendelet

  Forrás: Igazgatási és eljárásrendi osztály

  Az egyes műszaki eszközök földfelszíni digitális műsorok vételére való alkalmasságának megjelöléséről.

 5. Jogszabályok leadkép 120x802007. évi LXXIV. törvény a műsorterjesztés és a digitális átállás szabályairól (Dtv.)

  Hatályos: 2016.12.27-től.

 6. Kormány logo (120x80)1014/2007. (III. 13.) Korm. határozat

  A televíziózás és a rádiózás digitális átállásának kormányzati feladatairól. Hatályos: 2007.03.13-tól.