Ebben a főrovatban a média- és a hírközlési termékekkel, szolgáltatásokkal kapcsolatban kerülő felhasználók minden hasznos információt egybegyűjtve megtalálnak az ügyintézéshez szükséges címektől kezdve a jogszabályokon, határozatokon, nyilvántartásokon át az állampolgárokat segítő tájékoztató szolgáltatásokig, hírekig. Külön rovat foglalkozik a digitális átállással és azzal, mikor érdemes a média- és hírközlési biztoshoz fordulni.

Ebben a főrovatban elsősorban a hírközlési területtel foglalkozó szakemberek, hírközlési szolgáltatók jutnak információkhoz. Tájékoztatást kaphatnak többek között a piacelemzési eredményekről, az előírt adatszolgáltatások feltételeiről, a felügyeleti eljárások állapotáról, a frekvenciapályáztatások aktuális helyzetéről, a Nemzeti Filmiroda által kezelt nyilvántartásokról.

Ez a főrovat elsősorban az NMHH felelősségi területeivel foglalkozó sajtómunkatársak számára tartalmaz hasznos információkat. Itt jelennek meg a közérdeklődésre leginkább számot tartó információk, az NMHH-t érintő legfrissebb hírek, sajtóközlemények. Az érdeklődők itt tájékozódhatnak a Szóvivői iroda elérhetőségéről, letölthetik kiadványainkat.

Ez a főrovat az NMHH önálló hatáskörű szervéről, a Médiatanácsról és működéséről ad információkat. Az érdeklődők tájékozódhatnak a testület ülésein történtekről, a Médiatanács ajánlásairól, a médiaszolgáltatási pályázatok aktuális állapotáról, a médiaszolgáltatások és sajtótermékek nyilvántartásáról és bejelentéséről, a műsorelemzések eredményeiről.

Gyengénlátóknak English Magyar
 

Referenciaajánlatok nyilvántartása

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság az átláthatóság és a kiszámíthatóság alapelvének érvényre juttatása érdekében és a jogszabályi kötelezettségének eleget téve az abban meghatározott tartalmi elemekkel nyilvántartja és közzéteszi a jóváhagyott vagy megállapított referenciaajánlatokat.

  1. RIO (referencia összekapcs. ajánlatok) 120x80Referencia összekapcsolási ajánlatok (RIO – Reference Interconnection Offer)

    A Magyar Telekom, az Invitel Távközlési Zrt. és a UPC Magyarország Kft. nevéhez fűződő dokumentumok.

  2. RUO (helyi hurok és bitfolyam) 120x80Helyi hurok és helyi bitfolyam átengedésére vonatkozó referenciaajánlatok (RUO – Reference Unbundling Offer)

    A Magyar Telekom, az Invitel Távközlési Zrt. és a UPC Magyarország Kft. nevéhez fűződő dokumentumok.