Ebben a főrovatban a média- és a hírközlési termékekkel, szolgáltatásokkal kapcsolatban kerülő felhasználók minden hasznos információt egybegyűjtve megtalálnak az ügyintézéshez szükséges címektől kezdve a jogszabályokon, határozatokon, nyilvántartásokon át az állampolgárokat segítő tájékoztató szolgáltatásokig, hírekig. Külön rovat foglalkozik a digitális átállással és azzal, mikor érdemes a média- és hírközlési biztoshoz fordulni.

Ebben a főrovatban elsősorban a hírközlési területtel foglalkozó szakemberek, hírközlési szolgáltatók jutnak információkhoz. Tájékoztatást kaphatnak többek között a piacelemzési eredményekről, az előírt adatszolgáltatások feltételeiről, a felügyeleti eljárások állapotáról, a frekvenciapályáztatások aktuális helyzetéről, a Nemzeti Filmiroda által kezelt nyilvántartásokról.

Ez a főrovat elsősorban az NMHH felelősségi területeivel foglalkozó sajtómunkatársak számára tartalmaz hasznos információkat. Itt jelennek meg a közérdeklődésre leginkább számot tartó információk, az NMHH-t érintő legfrissebb hírek, sajtóközlemények. Az érdeklődők itt tájékozódhatnak a Szóvivői iroda elérhetőségéről, letölthetik kiadványainkat.

Ez a főrovat az NMHH önálló hatáskörű szervéről, a Médiatanácsról és működéséről ad információkat. Az érdeklődők tájékozódhatnak a testület ülésein történtekről, a Médiatanács ajánlásairól, a médiaszolgáltatási pályázatok aktuális állapotáról, a médiaszolgáltatások és sajtótermékek nyilvántartásáról és bejelentéséről, a műsorelemzések eredményeiről.

Gyengénlátóknak English Magyar
 

Hatósági bizonyítvány és hiteles másolat kérése

Az arra jogosult ügyfél – jogosultságának igazolása mellett – a Hatóságtól hatósági bizonyítvány vagy hiteles másolat kiállítását kérelmezheti. A Hatóság a kérelmező jogosultságának fennállását vizsgálja. Hatósági bizonyítvány a sajtótermék alapítójának és/vagy kiadójának megnevezéséről és nyilvántartási adatairól kérhető. Az eljárás során keletkezett iratokról hiteles másolat kiállítása kérhető. A hatósági bizonyítvány kiállításáért 3.000 Ft, a hiteles másolatért magyar nyelvű oldalanként 100 Ft illetéket kell fizetni. (Az iratanyag terjedelméről a Hatóság – az ügyfél kérelmére – tájékoztatást nyújt.)

Az aláírt kérelmet a Szegedi Hatósági Iroda címére (6721 Szeged, Pf. 689.) postai úton kell benyújtani. A kérelem tartalmának megfelelő mértékű illetéket (illetékbélyeg formájában) a kérelmen le kell róni (arra rá kell ragasztani).

A kérelem elektronikus levélben (e-mail-ben) nem terjeszthető elő.

Keresés a rovatban

-tól -ig

Eseménynaptár

H K Sze Cs P Sz V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30