Ebben a főrovatban a média- és a hírközlési termékekkel, szolgáltatásokkal kapcsolatban kerülő felhasználók minden hasznos információt egybegyűjtve megtalálnak az ügyintézéshez szükséges címektől kezdve a jogszabályokon, határozatokon, nyilvántartásokon át az állampolgárokat segítő tájékoztató szolgáltatásokig, hírekig. Külön rovat foglalkozik a digitális átállással és azzal, mikor érdemes a média- és hírközlési biztoshoz fordulni.

Ebben a főrovatban elsősorban a hírközlési területtel foglalkozó szakemberek, hírközlési szolgáltatók jutnak információkhoz. Tájékoztatást kaphatnak többek között a piacelemzési eredményekről, az előírt adatszolgáltatások feltételeiről, a felügyeleti eljárások állapotáról, a frekvenciapályáztatások aktuális helyzetéről, a Nemzeti Filmiroda által kezelt nyilvántartásokról.

Ez a főrovat elsősorban az NMHH felelősségi területeivel foglalkozó sajtómunkatársak számára tartalmaz hasznos információkat. Itt jelennek meg a közérdeklődésre leginkább számot tartó információk, az NMHH-t érintő legfrissebb hírek, sajtóközlemények. Az érdeklődők itt tájékozódhatnak a Szóvivői iroda elérhetőségéről, letölthetik kiadványainkat.

Ez a főrovat az NMHH önálló hatáskörű szervéről, a Médiatanácsról és működéséről ad információkat. Az érdeklődők tájékozódhatnak a testület ülésein történtekről, a Médiatanács ajánlásairól, a médiaszolgáltatási pályázatok aktuális állapotáról, a médiaszolgáltatások és sajtótermékek nyilvántartásáról és bejelentéséről, a műsorelemzések eredményeiről.

Gyengénlátóknak English Magyar
 

Polgári célú frekvenciagazdálkodás

Adatkapu leadkép (120x80)Az Adatkaput is használhatjuk a frekvenciakijelölési és rádióengedély-kérelmek beadásához

Az űrlapok használatánál a regisztrációhoz nem kell megadni az FMS-partnerkódot.

Műsorszórás

Link ikon kis leadkép (80x64)

Műsorszórással kapcsolatos műszaki hatósági eljárásokról szóló tájékoztatók, hatósági nyilvántartások, elektronikus adatszolgáltatáshoz szükséges szoftver, illetve egyéb szakmai dokumentumok.

Földi mozgószolgálat

Link ikon kis leadkép (80x64)

Eljárások, tájékoztatók, offline és online elektronikus űrlapok, frekvencia-koordináció, rövid idejű rendezvények ideje alatt használt rendszerek bejelentése, engedélyezése.

Mikro

Link ikon kis leadkép (80x64)

960 MHz fölötti állandóhelyű mű- holdas és földfelszíni állomások engedélyezése, a 2,4 GHz-es és az 5 GHz-es sávban működő rádióberendezések engedélyezése.

Fedélzeti eszközök

Link ikon kis leadkép (80x64)

Eljárási tájékoztató a tengeri és belvízi mozgó állomások, a légi járművek rádióberendezéseinek engedélyezéséről, légiforgalmi célú hatósági frekvenciajegyzék, stb.

Rádióamatőr

Link ikon kis leadkép (80x64)

Itt jelentkezhet rádióamatőr vizsgára, illetve megtalálja a 2012-es vizsgaidőpontokat, a rádióamatőr-átjátszóadók listáját, a rádióamatőr-hívójelkönyvet is.

Berendezések

Link ikon kis leadkép (80x64)

Eljárási tájékoztató a rádióberendezések forgalomba hozatal előtti bejelentéséről, űrlapok, kitöltési tájékoztató, rádióberendezések nyilvántartása.

Egyéb

Link ikon kis leadkép (80x64)

Kis hatótávolságú eszközök, alkalmi frekvenciahasználat (pl. sportesemények idején), általános tájékoztató anyagok.

Adatnyilvántartási rendszer (FMS)

Link ikon kis leadkép (80x64)

Az NMHH a jobb ügyfélkiszolgálás érdekében korszerű frekvenciagazdálkodási rendszert működtet 2002 novembertől. A rendszer neve Frequency Management System.

Spektrumfelhasználás

Link ikon kis leadkép (80x64)

Rádióalkalmazási táblázat, valamint az abban megadott ITU-R-ajánlások és CEPT-dokumentumok alapján kidolgozott sávfelhasználási műszaki követelmények.

Jogszabályok

Link ikon kis leadkép (80x64)

Itt találhatja meg a vonatkozó magyar jogszabályokat, nemzetközi egyezményeket, a nemzeti frekvenciafelosztást, valamint a frekvenciasávok felhasználási szabályait (NFFF).

Gyakori kérdések

Link ikon kis leadkép (80x64)

A frekvenciagazdálkodás területével összefüggésben felmerülő, releváns kérdéseket és az azokra adott válaszokat az alábbi rovatban gyűjtöttük össze.