Ebben a főrovatban a média- és a hírközlési termékekkel, szolgáltatásokkal kapcsolatban kerülő felhasználók minden hasznos információt egybegyűjtve megtalálnak az ügyintézéshez szükséges címektől kezdve a jogszabályokon, határozatokon, nyilvántartásokon át az állampolgárokat segítő tájékoztató szolgáltatásokig, hírekig. Külön rovat foglalkozik a digitális átállással és azzal, mikor érdemes a média- és hírközlési biztoshoz fordulni.

Ebben a főrovatban elsősorban a hírközlési területtel foglalkozó szakemberek, hírközlési szolgáltatók jutnak információkhoz. Tájékoztatást kaphatnak többek között a piacelemzési eredményekről, az előírt adatszolgáltatások feltételeiről, a felügyeleti eljárások állapotáról, a frekvenciapályáztatások aktuális helyzetéről, a Nemzeti Filmiroda által kezelt nyilvántartásokról.

Ez a főrovat elsősorban az NMHH felelősségi területeivel foglalkozó sajtómunkatársak számára tartalmaz hasznos információkat. Itt jelennek meg a közérdeklődésre leginkább számot tartó információk, az NMHH-t érintő legfrissebb hírek, sajtóközlemények. Az érdeklődők itt tájékozódhatnak a Szóvivői iroda elérhetőségéről, letölthetik kiadványainkat.

Ez a főrovat az NMHH önálló hatáskörű szervéről, a Médiatanácsról és működéséről ad információkat. Az érdeklődők tájékozódhatnak a testület ülésein történtekről, a Médiatanács ajánlásairól, a médiaszolgáltatási pályázatok aktuális állapotáról, a médiaszolgáltatások és sajtótermékek nyilvántartásáról és bejelentéséről, a műsorelemzések eredményeiről.

Gyengénlátóknak English Magyar
 

Az elektromágneses sugárzás mérése

Elektroszmog-logó (587x190)

Tisztelt Lakók! Bizonyára felmerült már Önökben is a kérdés, hogy lakóházuk környezetében magasodó mobiltelefon bázisállomás-antennák hogyan hatnak az ott lakók egészségére. A neves tudományos kutatóintézetek több évtizedes vizsgálatai támasztják alá, az egészségügyi határértéken belüli sugárzás nem károsítja szervezetünket. Sokak számára ez a tény azonban csak akkor megnyugtató, ha ezt az állítást mérési eredmények is alátámasztják.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság népszerű, Mérőprogram az egészséges lakókörnyezetért elnevezésű projektjében hiteles és ingyenes mérési adatokat szolgáltatunk a lakótelepi házakat érő elektroszmog-szennyezettség (rádiófrekvenciás elektromágneses sugárzás) mértékéről.

Ha jelzik részvételi szándékukat a mérőprogramba, egy elektroszmog mérésére alkalmas eszközt telepítünk a házba. A műszer teljesen önállóan működik, áramellátását nem igényel, és egy megfigyelő központtal áll kapcsolatban, ahová a mérési adatokat továbbítja. A berendezés a ház egy lakásában, egy erkélyen vagy a tetőn is elhelyezhető. Körülbelül egy hétig végzünk folyamatos megfigyelést a kihelyezett mérőműszer segítségével. A műszer telepítése és eltávolítása mintegy fél órát vesz igénybe.

Ha szeretne részt venni mérőprogramunkban, kattintson az alábbi hivatkozásra, és töltse ki a jelentkezési űrlapot.

Minden javaslatot alaposan értékelünk, ezért az űrlap elküldése után akár egy-két hónap is eltelhet, mire felvesszük önnel a kapcsolatot. Ugyanakkor az is előfordulhat, hogy a helyszínajánlás ellenére mégsem jelentkezünk, hiszen az NMHH-nak az elektroszmog-mérések helyszíneinek kiválasztásánál a saját mérési kapacitásai mellett egyéb műszaki-mérési szempontokat is figyelembe kell vennie.

Ajánlott tartalmak

  1. Elektromszmog 120x804 + 1 dolog, amit tudni kell az elektroszmogról

    2017.01.24. 15:50 • Forrás: Mérésügyi Főosztály, Kommunikációs Igazgatóság

    Mit tehet Ön az elektroszmog ellen? Összeszedtünk néhány jótanácsot, amelyek segítségével még ezt az unió által előírt maximális megengedett sugárzást is csökkenteni tudjuk.