Ebben a főrovatban a média- és a hírközlési termékekkel, szolgáltatásokkal kapcsolatban kerülő felhasználók minden hasznos információt egybegyűjtve megtalálnak az ügyintézéshez szükséges címektől kezdve a jogszabályokon, határozatokon, nyilvántartásokon át az állampolgárokat segítő tájékoztató szolgáltatásokig, hírekig. Külön rovat foglalkozik a digitális átállással és azzal, mikor érdemes a média- és hírközlési biztoshoz fordulni.

Ebben a főrovatban elsősorban a hírközlési területtel foglalkozó szakemberek, hírközlési szolgáltatók jutnak információkhoz. Tájékoztatást kaphatnak többek között a piacelemzési eredményekről, az előírt adatszolgáltatások feltételeiről, a felügyeleti eljárások állapotáról, a frekvenciapályáztatások aktuális helyzetéről, a Nemzeti Filmiroda által kezelt nyilvántartásokról.

Ez a főrovat elsősorban az NMHH felelősségi területeivel foglalkozó sajtómunkatársak számára tartalmaz hasznos információkat. Itt jelennek meg a közérdeklődésre leginkább számot tartó információk, az NMHH-t érintő legfrissebb hírek, sajtóközlemények. Az érdeklődők itt tájékozódhatnak a Szóvivői iroda elérhetőségéről, letölthetik kiadványainkat.

Ez a főrovat az NMHH önálló hatáskörű szervéről, a Médiatanácsról és működéséről ad információkat. Az érdeklődők tájékozódhatnak a testület ülésein történtekről, a Médiatanács ajánlásairól, a médiaszolgáltatási pályázatok aktuális állapotáról, a médiaszolgáltatások és sajtótermékek nyilvántartásáról és bejelentéséről, a műsorelemzések eredményeiről.

Gyengénlátóknak English Magyar
 

Számhordozás (KRA)

Tisztelt Ügyfelünk!

Ezúton értesítjük, hogy karbantartási munkálatok miatt 2015. október 19-én (hétfőn) 10 órától 24 óráig a számhordozottsági lekérdező szolgáltatás nem lesz elérhető.

A hírközlésről szóló 2003. évi C. törvény 150. §-a előírja, hogy az előfizetőnek joga van megtartani a telefonszámát, ha szolgáltatót vált. A földrajzi (vezetékes) számok 2004.01.01-től, a mobil számok, a belföldi kék és zöld számok, valamint az emeltdíjas számok 2004.05.01-től, a 21 kezdetű nomadikus számok pedig 2008.01.01-től hordozhatóak.

Ügyfélszolgálat előfizetők részére
Cím: 1133 Budapest, Visegrádi utca 106.
Telefon: (06 1) 468 0673
E-mail: info@nmhh.hu
Egyéb elérhetőségek: NMHH Ügyfélszolgálat és tájékoztatás

információ

telefonEgy telefonszámról valós idejű, naprakész információ kérhető, hogy a szám hordozott-e, és jelenleg melyik telefonszolgáltató nyújtja a számon a szolgáltatást. Ez az információ azért fontos, mert a telefonszám felhívásának díját a hívó díjcsomagjában a szám jelenlegi szolgáltatója határozza meg (http://krapub.nmhh.hu).

Számhordozási központi referencia adatbázis (KRA)

A KRA a számhordozás érdekében létrehozott rendszer, amely tartalmazza és kezeli az összes hordozott számmal kapcsolatos irányítási információt, továbbá elektronikus adatkapcsolaton keresztül biztosítja az irányítási adatok összegyűjtését és a szolgáltatók részére való szétosztását. Az adatbázis kizárólag hívásirányítási célokat szolgál, előfizetői személyes adatokat nem tartalmaz. A KRA működtetője a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, felhasználói elsősorban az elektronikus hírközlési szolgáltatók.

KRA-ügyfélszolgálat szolgáltatók részére
Cím: 1133 Budapest, Visegrádi utca 106.
Telefon: (06 1) 457 7966, 06 30 382 8736
Fax: (06 1) 468 0690
E-mail: kra-uszi@nmhh.hu
Nyitvatartás munkanapokon
Hétfőtől csütörtökig 8:00 – 16:30
Pénteken 8:00 – 14:00
KRA-hibabejelentő
Telefon: 06 30 971 3388, (06 1) 457 7322
Fax: (06 1) 457 7958
E-mail: kra-hiba@nmhh.hu
Nyitva tartás: Hibabejelentések fogadása folyamatosan (7×24 óra)

KRA műszaki leírás

KRA almenükép (80x64)

A KRA rendszer működését és használatát ismertető, és a kommunikáció szabályait tartalmazó műszaki dokumentumok.

KRA ügyfélszolgálati eljárások

KRA almenükép (80x64)

A szolgáltatók és a szolgáltatói felhasználók adminisztrációjának és a KRA-val való műszaki együttmű- ködésük megvalósításának eljárásai.

KRA tájékoztató anyagok

KRA almenükép (80x64)

A számhordozási rendszer használatához szükséges kiemelt fontosságú adatok és egyéb tájékoztató dokumentumok.

KRA továbbfejlesztés 2016

KRA almenükép (80x64)

A továbbfejlesztéssel megvalósított új funkciók a KRA gyorsabb és egyszerűbb használatát teszik lehetővé a web felületen.