Ebben a főrovatban a média- és a hírközlési termékekkel, szolgáltatásokkal kapcsolatban kerülő felhasználók minden hasznos információt egybegyűjtve megtalálnak az ügyintézéshez szükséges címektől kezdve a jogszabályokon, határozatokon, nyilvántartásokon át az állampolgárokat segítő tájékoztató szolgáltatásokig, hírekig. Külön rovat foglalkozik a digitális átállással és azzal, mikor érdemes a média- és hírközlési biztoshoz fordulni.

Ebben a főrovatban elsősorban a hírközlési területtel foglalkozó szakemberek, hírközlési szolgáltatók jutnak információkhoz. Tájékoztatást kaphatnak többek között a piacelemzési eredményekről, az előírt adatszolgáltatások feltételeiről, a felügyeleti eljárások állapotáról, a frekvenciapályáztatások aktuális helyzetéről, a Nemzeti Filmiroda által kezelt nyilvántartásokról.

Ez a főrovat elsősorban az NMHH felelősségi területeivel foglalkozó sajtómunkatársak számára tartalmaz hasznos információkat. Itt jelennek meg a közérdeklődésre leginkább számot tartó információk, az NMHH-t érintő legfrissebb hírek, sajtóközlemények. Az érdeklődők itt tájékozódhatnak a Szóvivői iroda elérhetőségéről, letölthetik kiadványainkat.

Ez a főrovat az NMHH önálló hatáskörű szervéről, a Médiatanácsról és működéséről ad információkat. Az érdeklődők tájékozódhatnak a testület ülésein történtekről, a Médiatanács ajánlásairól, a médiaszolgáltatási pályázatok aktuális állapotáról, a médiaszolgáltatások és sajtótermékek nyilvántartásáról és bejelentéséről, a műsorelemzések eredményeiről.

Gyengénlátóknak English Magyar
 

Nyilvántartások (hírközlési szolgáltatók és szolgáltatások felügyelete)

406-os rovat belső nagy kép (587x110)

Az elektronikus hírközlésről szóló 2003. évi C. törvény 10. § (1) bekezdés 9) pontja értelmében a hatóság közzéteszi a jogszabályban előírt döntéseket, adatokat, nyilvántartásokat.

Ezen közzétételi kötelezettségnek eleget téve ebben a menüpontban megtalálhatók azok az elektronikus hírközlő végberendezések, rádióberendezések és működésük során elektromágneses jelet keltő berendezések, amelyeket a hatóság felügyeleti ellenőrzések keretében vizsgált és az alapvető követelményeket nem teljesítették. Ugyancsak itt találhatók az elektronikus hírközlési szolgáltatók által megküldött hálózati szintű minőségi mutatók adatai.

A hírközlési szolgáltatók és szolgáltatások felügyeletével összefüggő nyilvántartások között a jobb oldalon látható rovatlista, a rovatspecifikus kereső vagy a rovatspecifikus címkerendszer alapján tájékozódhat.

 

  1. Jogszabályok leadkép 120x802003. évi C. törvény (Eht.)

    Az elektronikus hírközlésről

    Hatályos: 2017.01.01. – 2017.08.31.