Ebben a főrovatban a média- és a hírközlési termékekkel, szolgáltatásokkal kapcsolatban kerülő felhasználók minden hasznos információt egybegyűjtve megtalálnak az ügyintézéshez szükséges címektől kezdve a jogszabályokon, határozatokon, nyilvántartásokon át az állampolgárokat segítő tájékoztató szolgáltatásokig, hírekig. Külön rovat foglalkozik a digitális átállással és azzal, mikor érdemes a média- és hírközlési biztoshoz fordulni.

Ebben a főrovatban elsősorban a hírközlési területtel foglalkozó szakemberek, hírközlési szolgáltatók jutnak információkhoz. Tájékoztatást kaphatnak többek között a piacelemzési eredményekről, az előírt adatszolgáltatások feltételeiről, a felügyeleti eljárások állapotáról, a frekvenciapályáztatások aktuális helyzetéről, a Nemzeti Filmiroda által kezelt nyilvántartásokról.

Ez a főrovat elsősorban az NMHH felelősségi területeivel foglalkozó sajtómunkatársak számára tartalmaz hasznos információkat. Itt jelennek meg a közérdeklődésre leginkább számot tartó információk, az NMHH-t érintő legfrissebb hírek, sajtóközlemények. Az érdeklődők itt tájékozódhatnak a Szóvivői iroda elérhetőségéről, letölthetik kiadványainkat.

Ez a főrovat az NMHH önálló hatáskörű szervéről, a Médiatanácsról és működéséről ad információkat. Az érdeklődők tájékozódhatnak a testület ülésein történtekről, a Médiatanács ajánlásairól, a médiaszolgáltatási pályázatok aktuális állapotáról, a médiaszolgáltatások és sajtótermékek nyilvántartásáról és bejelentéséről, a műsorelemzések eredményeiről.

Gyengénlátóknak English Magyar
 

Eljárási lehetőségek elektronikus hirdetéssel kapcsolatos panasz esetén

 1. Információ-ikonÁltalános tájékoztatás az NMHH elektronikus hirdetésküldéssel kapcsolatos eljárásáról

  Forrás: E-szolgáltatás felügyeleti osztály

 2. Információ-ikonEljárási tájékoztató az elektronikus hirdetésküldéssel kapcsolatos hatósági ellenőrzésről és felügyeleti eljárásról

  Elérhetőségek, útmutató, tájékoztató, határidők, jogok és kötelezettségek, vonatkozó jogszabályok.

 3. Online űrlap ikon (120x80)E-űrlap: kéretlen hirdetés bejelentése

  SMS-en, faxon, e-mailen érkezett kéretlen hirdetésekkel kapcsolatban tehet bejelentést, illetve eljárást kezdeményezhet a hatóságnál. Az űrlap beküldéséhez ügyfélkapu-azonosító szükséges.

 4. Információ-ikonA Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság eljárása reklámfelügyeleti eljárás keretében és a Gazdasági Versenyhivatal szerepe

  Forrás: E-szolgáltatás felügyeleti főosztály

 5. Információ-ikonA Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság eljárása személyes adattal való visszaélés esetén

  Forrás: E-szolgáltatás felügyeleti osztály

  A természetes személy e-mail címe, illetve telefonszáma személyes adat. Ha valaki az adatát jogosulatlanul használja fel, akkor ön a bírságolási jogot is magában foglaló hatósági jogkörrel is rendelkező Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz fordulhat.

 6. Információ-ikonBírósági eljárás személyes adattal való visszaélés, valamint személyhez fűződő jogok megsértése miatt

  Forrás: E-szolgáltatás felügyeleti osztály

 7. Információ-ikonA rendőrség eljárása személyes adatok jogosulatlan, jogtalan haszonszerzési célból való kezelése esetén

  Forrás: E-szolgáltatás felügyeleti osztály