Ebben a főrovatban a média- és a hírközlési termékekkel, szolgáltatásokkal kapcsolatban kerülő felhasználók minden hasznos információt egybegyűjtve megtalálnak az ügyintézéshez szükséges címektől kezdve a jogszabályokon, határozatokon, nyilvántartásokon át az állampolgárokat segítő tájékoztató szolgáltatásokig, hírekig. Külön rovat foglalkozik a digitális átállással és azzal, mikor érdemes a média- és hírközlési biztoshoz fordulni.

Ebben a főrovatban elsősorban a hírközlési területtel foglalkozó szakemberek, hírközlési szolgáltatók jutnak információkhoz. Tájékoztatást kaphatnak többek között a piacelemzési eredményekről, az előírt adatszolgáltatások feltételeiről, a felügyeleti eljárások állapotáról, a frekvenciapályáztatások aktuális helyzetéről, a Nemzeti Filmiroda által kezelt nyilvántartásokról.

Ez a főrovat elsősorban az NMHH felelősségi területeivel foglalkozó sajtómunkatársak számára tartalmaz hasznos információkat. Itt jelennek meg a közérdeklődésre leginkább számot tartó információk, az NMHH-t érintő legfrissebb hírek, sajtóközlemények. Az érdeklődők itt tájékozódhatnak a Szóvivői iroda elérhetőségéről, letölthetik kiadványainkat.

Ez a főrovat az NMHH önálló hatáskörű szervéről, a Médiatanácsról és működéséről ad információkat. Az érdeklődők tájékozódhatnak a testület ülésein történtekről, a Médiatanács ajánlásairól, a médiaszolgáltatási pályázatok aktuális állapotáról, a médiaszolgáltatások és sajtótermékek nyilvántartásáról és bejelentéséről, a műsorelemzések eredményeiről.

Gyengénlátóknak English Magyar
 

Hatósági engedélyezési eljárások (a nem polgári célú frekvenciagazdálkodás körében)

 1. VRFGF leadkép (120x80)Eljárási tájékoztató a frekvenciakijelölés kérelmezéséről és kiadásáról a nem polgári célú eljárásban

  Forrás: Védelmi és Rendészeti Frekvenciagazdálkodási Főosztály

  A frekvenciakijelölés olyan hatósági döntés, amely a kérelmezőt felhatalmazza a rádióberendezés, rádiórendszer (rádióállomás, rádiótávközlő hálózat, rádiótávközlő rendszer) telepítésére.

 2. VRFGF leadkép (120x80)Eljárási tájékoztató az általános rádióengedély kérelmezéséről és kiadásáról a nem polgári célú eljárásban

  Forrás: Védelmi és Rendészeti Frekvenciagazdálkodási Főosztály

  Az általános rádióengedély olyan hatósági döntés, amely a kérelmezőt felhatalmazza a rádiórendszer nem polgári célú használatra kijelölt frekvencián történő üzemben tartására.

 3. VRFGF leadkép (120x80)Eljárási tájékoztató a 30 napnál rövidebb időre szóló rádióengedély kérelmezéséről és kiadásáról a nem polgári célú eljárásban

  Forrás: Védelmi és Rendészeti Frekvenciagazdálkodási Főosztály

  A 30 napnál rövidebb időre szóló rádióengedély olyan hatósági döntés, amely a kérelmezőt felhatalmazza a harminc napnál rövidebb ideig működtetni tervezett rádiórendszer meghatározott frekvencián történő üzemben tartására.

 4. VRFGF leadkép (120x80)Eljárási tájékoztató a rövid időre szóló rádióengedély kérelmezéséről és kiadásáról a nem polgári célú eljárásban

  Forrás: Védelmi és Rendészeti Frekvenciagazdálkodási Főosztály

  A rövid időre szóló rádióengedély olyan hatósági döntés, amely a kérelmezőt felhatalmazza a működtetni tervezett rádiórendszer meghatározott frekvencián történő üzemben tartására, a kérelmező rövid időn belül megoldandó, speciális feladatai (saját gyakorlat, gyakorlás, diplomáciai vonatkozású feladat, rendezvény, bemutató, kiállítás) esetében.

 5. VRFGF leadkép (120x80)Eljárási tájékoztató a kísérleti rádióengedély kérelmezéséről és kiadásáról a nem polgári célú eljárásban

  Forrás: Védelmi és Rendészeti Frekvenciagazdálkodási Főosztály

  A kísérleti rádióengedély olyan hatósági döntés, amely a kérelmezőt felhatalmazza a működtetni tervezett rádiórendszer meghatározott frekvencián történő üzemben tartására.

 6. VRFGF leadkép (120x80)Eljárási tájékoztató a keret-rádióengedély kérelmezéséről és kiadásáról a nem polgári célú eljárásban

  Forrás: Védelmi és Rendészeti Frekvenciagazdálkodási Főosztály

  A keret-rádióengedély olyan hatósági döntés, amely a kérelmezőt felhatalmazza nem polgári célú használatra kijelölt frekvencián felhasználói gazdálkodás keretében, vagy hatósági, vagy különleges eseti frekvenciajegyzék szerint működtetni tervezett rádiórendszer üzemben tartására.

  Az eljárás a hatósági-, vagy a különleges eseti frekvenciajegyzék, vagy az előzőleg megszerzett frekvenciakijelölésben kapott „felhasználói gazdálkodásra való feljogosítás” alapján a nem polgári célú frekvencia-felhasználó rádióengedély iránti kérelmére indítható.

 7. VRFGF leadkép (120x80)Tervezési adatszolgáltatás a nem polgári célú frekvenciagazdálkodásban

  Forrás: Védelmi és Rendészeti Frekvenciagazdálkodási Főosztály

  A Hivatal (VRFGF) a nem polgári célú frekvencia-felhasználó részére – kérelemre – adatot szolgáltat a frekvencia-használat előkészítéséhez, a rádiórendszer megtervezéséhez.