Ebben a főrovatban a média- és a hírközlési termékekkel, szolgáltatásokkal kapcsolatban kerülő felhasználók minden hasznos információt egybegyűjtve megtalálnak az ügyintézéshez szükséges címektől kezdve a jogszabályokon, határozatokon, nyilvántartásokon át az állampolgárokat segítő tájékoztató szolgáltatásokig, hírekig. Külön rovat foglalkozik a digitális átállással és azzal, mikor érdemes a média- és hírközlési biztoshoz fordulni.

Ebben a főrovatban elsősorban a hírközlési területtel foglalkozó szakemberek, hírközlési szolgáltatók jutnak információkhoz. Tájékoztatást kaphatnak többek között a piacelemzési eredményekről, az előírt adatszolgáltatások feltételeiről, a felügyeleti eljárások állapotáról, a frekvenciapályáztatások aktuális helyzetéről, a Nemzeti Filmiroda által kezelt nyilvántartásokról.

Ez a főrovat elsősorban az NMHH felelősségi területeivel foglalkozó sajtómunkatársak számára tartalmaz hasznos információkat. Itt jelennek meg a közérdeklődésre leginkább számot tartó információk, az NMHH-t érintő legfrissebb hírek, sajtóközlemények. Az érdeklődők itt tájékozódhatnak a Szóvivői iroda elérhetőségéről, letölthetik kiadványainkat.

Ez a főrovat az NMHH önálló hatáskörű szervéről, a Médiatanácsról és működéséről ad információkat. Az érdeklődők tájékozódhatnak a testület ülésein történtekről, a Médiatanács ajánlásairól, a médiaszolgáltatási pályázatok aktuális állapotáról, a médiaszolgáltatások és sajtótermékek nyilvántartásáról és bejelentéséről, a műsorelemzések eredményeiről.

Gyengénlátóknak English Magyar
 

További hatósági eljárások a nem polgári célú frekvenciagazdálkodás körében

 1. VRFGF leadkép (120x80)Eljárási tájékoztató a hatósági ellenőrzésről a nem polgári célú frekvenciagazdálkodásban

  Forrás: Védelmi és Rendészeti Frekvenciagazdálkodási Főosztály

  Az ellenőrzést végrehajtó a hatósági ellenőrzést a helyszínen vagy sugárzott jelek vétele útján, illetve adminisztratív eszközökkel valósítja meg.

 2. VRFGF leadkép (120x80)Eljárási tájékoztató a zavarelhárításról és a zavarbejelentésről a nem polgári célú frekvenciagazdálkodásban

  Forrás: Védelmi és Rendészeti Frekvenciagazdálkodási Főosztály

  A Hivatal (VRFGF) nem polgári célú rádiótávközlés védelme érdekében zavarelhárító tevékenységet folytat saját hatáskörben vagy bejelentésre.

 3. VRFGF leadkép (120x80)Adatszolgáltatás, nyilvántartás a nem polgári célú frekvenciagazdálkodásban

  Forrás: Védelmi és Rendészeti Frekvenciagazdálkodási Főosztály

  Az adatszolgáltatás – a tervezésin kívül –távlati tervezési célokat szolgál. A hatósági nyilvántartás a frekvencia-foglaltságot és a rádióberendezéseket tartalmazza.