Ebben a főrovatban a média- és a hírközlési termékekkel, szolgáltatásokkal kapcsolatban kerülő felhasználók minden hasznos információt egybegyűjtve megtalálnak az ügyintézéshez szükséges címektől kezdve a jogszabályokon, határozatokon, nyilvántartásokon át az állampolgárokat segítő tájékoztató szolgáltatásokig, hírekig. Külön rovat foglalkozik a digitális átállással és azzal, mikor érdemes a média- és hírközlési biztoshoz fordulni.

Ebben a főrovatban elsősorban a hírközlési területtel foglalkozó szakemberek, hírközlési szolgáltatók jutnak információkhoz. Tájékoztatást kaphatnak többek között a piacelemzési eredményekről, az előírt adatszolgáltatások feltételeiről, a felügyeleti eljárások állapotáról, a frekvenciapályáztatások aktuális helyzetéről, a Nemzeti Filmiroda által kezelt nyilvántartásokról.

Ez a főrovat elsősorban az NMHH felelősségi területeivel foglalkozó sajtómunkatársak számára tartalmaz hasznos információkat. Itt jelennek meg a közérdeklődésre leginkább számot tartó információk, az NMHH-t érintő legfrissebb hírek, sajtóközlemények. Az érdeklődők itt tájékozódhatnak a Szóvivői iroda elérhetőségéről, letölthetik kiadványainkat.

Ez a főrovat az NMHH önálló hatáskörű szervéről, a Médiatanácsról és működéséről ad információkat. Az érdeklődők tájékozódhatnak a testület ülésein történtekről, a Médiatanács ajánlásairól, a médiaszolgáltatási pályázatok aktuális állapotáról, a médiaszolgáltatások és sajtótermékek nyilvántartásáról és bejelentéséről, a műsorelemzések eredményeiről.

Gyengénlátóknak English Magyar
 

A digitális átállással kapcsolatos hírek

 1. Kovács Endre leadképKovács Endre a közszférából elsőként nyerte el az Év Projektmenedzsere Díjat

  2014.11.04. 14:27 • Forrás: Kommunikációs Igazgatóság

  A Nemzetközi Projektmenedzsment Naphoz kapcsolódóan november 4-én immár tizennegyedik alkalommal adták át Budapesten a Projektmenedzsment Kiválóság Tábla által meghirdetett az „Év Projektmenedzsere Díjat” az év legjobb csúcsirányítójának. Kovács Endre, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) projekt koordinációs főosztályvezetője a közszférából elsőként vehette át a díjat az Országos Digitális Átallás Projektben nyújtott kiváló munkájáért.

 2. Digitális Átállás Tesztprogram leadkép (120x80)A digitális átállás költségkeretéből kétmilliárd forintot megspórolt az NMHH

  2014.08.29. 09:48 • Forrás: Kommunikációs Igazgatóság, Intézményi Kommunikációs Osztályvideó

  2013 végére, a teljes analóg lekapcsolás után a televíziózás nélkül maradt háztartások aránya csak 0,5 százalék volt, ami nemzetközi viszonylatban is kiemelkedően jó eredmény.

 3. Digitális Átállás Tesztprogram leadkép (120x80)Digitális átállás: november 30-ig igényelhető még támogatás

  2013.11.28. 08:30 • Forrás: Külső kommunikációs osztály, Kommunikációs igazgatóságvideó

  Akik jogosultak, ám még nem kértek támogatást, az erre vonatkozó kérelmeket letölthetik az nmhh.hu és a digitalisatallas.hu honlapról, vagy a 06-80-38-39-40-es ingyenes zöldszámon kérhetnek segítséget.

 4. Digitális-televízió-ikon (120x80)Nézőpont Intézet: Sikertörténet a digitális átállás

  2013.11.20. 17:03 • Forrás: Kommunikációs igazgatóság, Külső kommunikációs osztályvideó

  Összességében a digitális átállás gördülékenyen zajlott le, nem alakult ki fennakadás a folyamatban és társadalmi elégedetlenséggel sem lehetett találkozni.

 5. Áthangolás (120x80)Pénteken a szekszárdi tévéadó vételkörzetében szünetel az adás

  2013.11.14. 16:47 • Forrás: Kommunikációs igazgatóság, Külső kommunikációs osztály

  Várhatóan újra kell hangolniuk a vevőkészüléküket, vagyis a televíziót vagy a jelátalakító úgynevezett set-top-boxot mindazoknak, akik a digitális földfelszíni vétellel fogják az adást.

 6. Karas Monika leadképA külhoni magyaroknak is segít a digitális átállásban az NMHH

  2013.11.08. 07:59 • Forrás: Külső kommunikációs osztály, Kommunikációs igazgatóság

  A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) fontos feladatának tartja, hogy ne szenvedjenek hátrányt a digitális átállás miatt azok, akik a határon túl néznek magyar nyelvű televíziókat – jelentette ki Karas Monika, az NMHH elnöke csütörtökön az MTI-nek Belgrádban, az Európa Tanács médiáról szóló konferenciájának szünetében.

 7. Digitális Átállás Tesztprogram leadkép (120x80)Északkelet Magyarországon folytatódnak a digitális televízióadó áthangolások november 7-én

  2013.11.07. 08:35 • Forrás: Külső kommunikációs osztály, Kommunikációs igazgatóság

  A november 7-e, csütörtöki áthangolás a tokaji, kazincbarcikai, sályi, sátoraljaújhelyi és nyíregyházi adótorony vételkörzetében élő tévénézőket érinti. Az áthangolás napján a tévékészülékeken reggel 8 és este 18 óra között nem lesz látható semmilyen műsor, mivel az adótornyokban erre az időre leáll a sugárzás.

 8. Digitális Átállás Tesztprogram leadkép (120x80)12.30-kor befejeződött a digitális átállás

  2013.10.31. 13:43 • Forrás: Külső kommunikációs osztály, Kommunikációs igazgatóságvideó

  Csütörtökön 12 óra 30 perckor az ország északkeleti és délnyugati területeit ellátó tévéadók, valamint a hozzájuk kapcsolódó átjátszó adók is befejezték az M1, az RTL Klub és a TV2 analóg földi terjesztésű adásainak közvetítését, ezzel lezárult az országos digitális átállás második üteme.

 9. DAT sajtáj 2013-10-30 leadCsütörtökön 12.30-kor az ország egész területén befejeződik a digitális átállás

  2013.10.30. 16:05 • Forrás: Kommunikációs igazgatóság, Külső kommunikációs osztályvideó képgaléria

  A digitális átállás második ütemének zárása előtt Tóth András, az Antenna Hungária Zrt. kommunikációs vezetője, és Zsuppán Attila, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság kommunikációs igazgatója, közös sajtótájékoztatón számoltak be az átállás részleteiről szerdán, a hatóság Ostom utcai épületében.

 10. Digitális Átállás Tesztprogram leadkép (120x80)Már csak egy hét van hátra a digitális átállásig

  2013.10.24. 11:41 • Forrás: Külső kommunikációs osztály, Kommunikációs igazgatóság

  Egy hét múlva, 2013. október 31-én 12.30-kor megszűnik a hagyományos analóg földi műsorszórás. Aki még mindig csak az M1, a TV2 és az RTL Klub adásait fogja, és képernyőjén folyamatosan látja a digitális átállás logóját, illetve egy visszaszámlálót, az biztos lehet benne, hogy október 31-e után nem fog tudni televíziózni, ha nem áll át a digitális adások vételére.

<< / 8 >>