Ebben a főrovatban a média- és a hírközlési termékekkel, szolgáltatásokkal kapcsolatban kerülő felhasználók minden hasznos információt egybegyűjtve megtalálnak az ügyintézéshez szükséges címektől kezdve a jogszabályokon, határozatokon, nyilvántartásokon át az állampolgárokat segítő tájékoztató szolgáltatásokig, hírekig. Külön rovat foglalkozik a digitális átállással és azzal, mikor érdemes a média- és hírközlési biztoshoz fordulni.

Ebben a főrovatban elsősorban a hírközlési területtel foglalkozó szakemberek, hírközlési szolgáltatók jutnak információkhoz. Tájékoztatást kaphatnak többek között a piacelemzési eredményekről, az előírt adatszolgáltatások feltételeiről, a felügyeleti eljárások állapotáról, a frekvenciapályáztatások aktuális helyzetéről, a Nemzeti Filmiroda által kezelt nyilvántartásokról.

Ez a főrovat elsősorban az NMHH felelősségi területeivel foglalkozó sajtómunkatársak számára tartalmaz hasznos információkat. Itt jelennek meg a közérdeklődésre leginkább számot tartó információk, az NMHH-t érintő legfrissebb hírek, sajtóközlemények. Az érdeklődők itt tájékozódhatnak a Szóvivői iroda elérhetőségéről, letölthetik kiadványainkat.

Ez a főrovat az NMHH önálló hatáskörű szervéről, a Médiatanácsról és működéséről ad információkat. Az érdeklődők tájékozódhatnak a testület ülésein történtekről, a Médiatanács ajánlásairól, a médiaszolgáltatási pályázatok aktuális állapotáról, a médiaszolgáltatások és sajtótermékek nyilvántartásáról és bejelentéséről, a műsorelemzések eredményeiről.

Gyengénlátóknak English Magyar
 

Egyeztetés az érdekeltekkel (határozat-tervezetek)

Az egyeztetés az érdekeltekkel jelentős ügyekben elnevezésű eljárás az elektronikus hírközlésről szóló 2003. évi C. törvény (Eht.) által bevezetett új eljárási forma, melyet a jogalkotó a konzultáció és az átláthatóság biztosítása érdekében szabályozott.

A jogintézmény jelentősége többek között abban áll, hogy jelentős jogosultságot jelent az adott közigazgatási ügyben az ügyfél vagy az érdekelt szolgáltató számára a határozattervezet és az érdemi döntést alátámasztó előkészítő anyagok megismerésére, valamint a tervezetre vonatkozó észrevétel megtételére

  1. 5G-illusztráció (3400-3800 MHz-es árverés) – 120x80pxEgyeztetés a 3400-3800 MHz frekvenciasávban megszerezhető frekvenciahasználati jogosultságok tárgyában kiírásra kerülő árverési eljárás kiírási dokumentációjának tervezetéről

    2016.03.10. 15:53 • Forrás: Projekt-koordinációs Főosztálydokumentum

  2. 5G-illusztráció (3400-3800 MHz-es árverés) – 120x80pxFelhívás a 3400-3800 MHz frekvenciasávban megszerezhető frekvenciahasználati jogosultságok megszerzése tárgyában kiírandó árverési eljárás kiírási dokumentációjának tervezetéről tartandó konzultációra

    2016.03.10. 15:44 • Forrás: Projekt-koordinációs Főosztálydokumentum