Ebben a főrovatban a média- és a hírközlési termékekkel, szolgáltatásokkal kapcsolatban kerülő felhasználók minden hasznos információt egybegyűjtve megtalálnak az ügyintézéshez szükséges címektől kezdve a jogszabályokon, határozatokon, nyilvántartásokon át az állampolgárokat segítő tájékoztató szolgáltatásokig, hírekig. Külön rovat foglalkozik a digitális átállással és azzal, mikor érdemes a média- és hírközlési biztoshoz fordulni.

Ebben a főrovatban elsősorban a hírközlési területtel foglalkozó szakemberek, hírközlési szolgáltatók jutnak információkhoz. Tájékoztatást kaphatnak többek között a piacelemzési eredményekről, az előírt adatszolgáltatások feltételeiről, a felügyeleti eljárások állapotáról, a frekvenciapályáztatások aktuális helyzetéről, a Nemzeti Filmiroda által kezelt nyilvántartásokról.

Ez a főrovat elsősorban az NMHH felelősségi területeivel foglalkozó sajtómunkatársak számára tartalmaz hasznos információkat. Itt jelennek meg a közérdeklődésre leginkább számot tartó információk, az NMHH-t érintő legfrissebb hírek, sajtóközlemények. Az érdeklődők itt tájékozódhatnak a Szóvivői iroda elérhetőségéről, letölthetik kiadványainkat.

Ez a főrovat az NMHH önálló hatáskörű szervéről, a Médiatanácsról és működéséről ad információkat. Az érdeklődők tájékozódhatnak a testület ülésein történtekről, a Médiatanács ajánlásairól, a médiaszolgáltatási pályázatok aktuális állapotáról, a médiaszolgáltatások és sajtótermékek nyilvántartásáról és bejelentéséről, a műsorelemzések eredményeiről.

Gyengénlátóknak English Magyar
 

Szakmai konferenciák

 1. karas_monika_beszede_120x80pxWSIS+10 – Az információs társadalom további fejlesztését célul kitűző globális hálózat létrehozásáról tartottak konferenciát Genfben

  2014.06.11. 15:34 • Forrás: Külső kommunikációs osztály, Kommunikációs igazgatóság

  Június 9-13-án az ITU (International Telecommunication Union) Genfben tartja Világértekezlet az Információs Társadalomról (WSIS) alapításának 10. jubileumi ülését, a WSIS+10 konferenciát a tagországok delegáltjainak részvételével.

 2. nemzetközi médiaértés-konferencia leadAz NMHH Bűvösvölgye bemutatkozott az első európai médiaértés-konferencián

  2014.05.28. 15:50 • Forrás: Külső kommunikációs osztály, Kommunikációs igazgatóság

  Párizsban tartották meg az első nemzetközi médiaértés-konferenciát az UNESCO és az Európai Bizottság szervezésében a héten kedden és szerdán. A találkozón részt vett Karas Monika, az NMHH elnöke, aki elmondta, a magyar hatóságot a május 15-én nyílt Bűvösvölgy Médiaértés-oktató Központ által felkeltett nemzetközi szakmai figyelem nyomán hívták meg a találkozóra.

 3. Karas Monika és Bajis Nurmatov (120x80)Magyarország teljes jogú tagja lett az Interszputnyiknak

  2014.05.27. 11:08 • Forrás: Külső kommunikációs osztály, Kommunikációs igazgatóság

  A nemzetközi szervezet budapesti ülésén Karas Monika, az NMHH elnöke Magyarország nevében aláírta a csatlakozási szerződést.

 4. WGFM-konferencia, leadképAz új rádióalkalmazások bevezetése is téma a WGFM budapesti fórumán

  2014.02.06. 08:53 • Forrás: Kommunikációs igazgatóság, Külső kommunikációs osztály

  A rendezvény előadói olyan nemzetközileg elismert szakemberek, akik közösen tárják fel a frekvencia felhasználásban rejlő új lehetőségeket.

 5. ITU_leadA sikeres magyar digitális átállás is téma lesz az ITU és az NMHH közös budapesti konferenciáján

  2014.01.29. 16:31 • Forrás: Az NMHH Elnöke, Frekvencia- és azonosítógazdálkodási főosztály, Kommunikációs igazgatóság

  A digitális átállás eredményeiről és a technológiai váltás során felszabaduló frekvenciasávok hasznosításáról is szó lesz január 29-31. között a Nemzetközi Távközlési Egyesület (ITU) és a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) közös budapesti konferenciáján.

 6. Konferencia, illusztráció (leadkép)Konferencia: Budapest az európai digitális gazdaság fejlődéséért

  2013.12.02. 10:01 • Forrás: Kommunikációs igazgatóság, Külső kommunikációs osztály

  Kevés példa volt eddig arra, hogy a hírközlési iparág fejlődési irányait a hatóságok vezetői, uniós szakemberek, piaci szereplők, és befektetők közös platformon, elsősorban gazdasági és befektetési szempontból elemezzék.

 7. WCIT leadÖsszefoglaló a WCIT 2012 nemzetközi távközlési világkonferenciáról

  2013.01.14. 15:13 • Forrás: Frekvencia- és azonosítógazdálkodási főosztály

  Kormánydelegáció képviselte Magyarországot az ITU által 2012 decemberében Dubaiban megrendezett WCIT 2012 nemzetközi távközlési világkonferencián.

 8. Pados László, Mátrai Gábor, Jaroslaw Ponder (leadkép)A HD-tartalmak továbbítása frekvenciagazdálkodási szempontból is fontos kérdés

  2012.11.08. 14:12 • Forrás: Frekvencia- és azonosítógazdálkodási főosztály, Külső kommunikációs osztály, Kommunikációs igazgatóság

  ITU-NMHH-szeminárium Budapesten a digitális műsorszórásra történő átmenetről és a digitális hozadékról.

 9. Szalai Annamária, Internet Hungary 2012, Siófok (leadkép)Szalai Annamária: Egyenlő hozzáférést kell biztosítani az információhoz

  2012.10.17. 09:13 • Forrás: Külső kommunikációs osztály, Kommunikációs igazgatóság

  Internet Hungary 2012 – Az NMHH elnöke a hálózatsemlegesség kérdését nevezte az infokommunikációs piac szereplői előtt álló egyik legizgalmasabb problémának.

 10. WRC_2012_logo_120x80A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és az NMHH közös közleménye a Nemzetközi Távközlési Egyesület (ITU) 2012. évi Rádiótávközlési Világértekezletről (WRC-12)

  2012.02.20. 11:48 • Forrás: Külső kommunikációs osztály, Kommunikációs igazgatóság

  A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság konferencián résztvevő közös delegációja minden magyar érdeket hatékonyan képviselt.

<< / 2 >>