Ebben a főrovatban a média- és a hírközlési termékekkel, szolgáltatásokkal kapcsolatban kerülő felhasználók minden hasznos információt egybegyűjtve megtalálnak az ügyintézéshez szükséges címektől kezdve a jogszabályokon, határozatokon, nyilvántartásokon át az állampolgárokat segítő tájékoztató szolgáltatásokig, hírekig. Külön rovat foglalkozik a digitális átállással és azzal, mikor érdemes a média- és hírközlési biztoshoz fordulni.

Ebben a főrovatban elsősorban a hírközlési területtel foglalkozó szakemberek, hírközlési szolgáltatók jutnak információkhoz. Tájékoztatást kaphatnak többek között a piacelemzési eredményekről, az előírt adatszolgáltatások feltételeiről, a felügyeleti eljárások állapotáról, a frekvenciapályáztatások aktuális helyzetéről, a Nemzeti Filmiroda által kezelt nyilvántartásokról.

Ez a főrovat elsősorban az NMHH felelősségi területeivel foglalkozó sajtómunkatársak számára tartalmaz hasznos információkat. Itt jelennek meg a közérdeklődésre leginkább számot tartó információk, az NMHH-t érintő legfrissebb hírek, sajtóközlemények. Az érdeklődők itt tájékozódhatnak a Szóvivői iroda elérhetőségéről, letölthetik kiadványainkat.

Ez a főrovat az NMHH önálló hatáskörű szervéről, a Médiatanácsról és működéséről ad információkat. Az érdeklődők tájékozódhatnak a testület ülésein történtekről, a Médiatanács ajánlásairól, a médiaszolgáltatási pályázatok aktuális állapotáról, a médiaszolgáltatások és sajtótermékek nyilvántartásáról és bejelentéséről, a műsorelemzések eredményeiről.

Gyengénlátóknak English Magyar
 

Szakmai együttműködések

  1. Frekvenciakoordinációs értekezlet május 27-28-án (120x80px)A határövezetekben is használhatók lesznek a legkorszerűbb adatátviteli technológiák

    2014.05.30. 14:49 • Forrás: Külső kommunikációs osztály, Kommunikációs igazgatóság

    A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság május 27-28-án nemzetközi frekvenciakoordinációs értekezletet tartott. A résztvevő országok műszaki megállapodást írtak alá, amely biztosítja a 900 és 1800 MHz-es sávokban az UMTS technológia mellett az LTE és a WiMAX alkalmazását a határövezetekben is.

  2. Leadkép: Karas Monika és Franc Dolenc kézfogása Bledben 2014. május 9-énSzorosabb együttműködés a magyar és szlovén konvergens hatóságok között

    2014.05.10. 10:24 • Forrás: Külső kommunikációs osztály, Kommunikációs igazgatóság

    Bledben a frekvenciaértékesítési tapasztalatokról és az uniós szabályozás változásai miatt az egyes nemzeti hatóságokat érintő kihívásokról is szó volt.

  3. Farkas András, Aranyosné Börcs Janka (leadkép)Megállapodás a biztonságos légi közlekedésért

    2013.03.28. 10:36 • Forrás: Külső kommunikációs osztály, Kommunikációs igazgatóság

    A dokumentum egyértelműen tisztázza, hogy ki miért felel a légiforgalmi célú frekvenciák kezelése, a frekvenciaigények kielégítése terén.

  4. 802-es cikkhez leadkép (120x80)Együttműködési megállapodást írt alá az ORFK és az NMHH

    2012.02.21. 11:30 • Forrás: A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Elnöke, Külső kommunikációs osztály, Kommunikációs igazgatóságképgaléria

    A megállapodás a kiskorúak szellemi, erkölcsi fejlődését veszélyeztető tiltott és káros információs tartalmak visszaszorítása érdekében született a két szervezet között.

  5. Szalai Annamária és Bakondi György 120x80Felgyorsulhat a katasztrófahelyzeti kommunikáció

    2011.04.05. 10:08 • Forrás: Külső kommunikációs osztály, Kommunikációs igazgatóságképgaléria

    Az új médiatörvény szerint egyes médiumok kötelesek megszakítani műsoraikat és azonnal tájékoztatni a közvéleményt katasztrófahelyzet esetén.