Ebben a főrovatban a média- és a hírközlési termékekkel, szolgáltatásokkal kapcsolatban kerülő felhasználók minden hasznos információt egybegyűjtve megtalálnak az ügyintézéshez szükséges címektől kezdve a jogszabályokon, határozatokon, nyilvántartásokon át az állampolgárokat segítő tájékoztató szolgáltatásokig, hírekig. Külön rovat foglalkozik a digitális átállással és azzal, mikor érdemes a média- és hírközlési biztoshoz fordulni.

Ebben a főrovatban elsősorban a hírközlési területtel foglalkozó szakemberek, hírközlési szolgáltatók jutnak információkhoz. Tájékoztatást kaphatnak többek között a piacelemzési eredményekről, az előírt adatszolgáltatások feltételeiről, a felügyeleti eljárások állapotáról, a frekvenciapályáztatások aktuális helyzetéről, a Nemzeti Filmiroda által kezelt nyilvántartásokról.

Ez a főrovat elsősorban az NMHH felelősségi területeivel foglalkozó sajtómunkatársak számára tartalmaz hasznos információkat. Itt jelennek meg a közérdeklődésre leginkább számot tartó információk, az NMHH-t érintő legfrissebb hírek, sajtóközlemények. Az érdeklődők itt tájékozódhatnak a Szóvivői iroda elérhetőségéről, letölthetik kiadványainkat.

Ez a főrovat az NMHH önálló hatáskörű szervéről, a Médiatanácsról és működéséről ad információkat. Az érdeklődők tájékozódhatnak a testület ülésein történtekről, a Médiatanács ajánlásairól, a médiaszolgáltatási pályázatok aktuális állapotáról, a médiaszolgáltatások és sajtótermékek nyilvántartásáról és bejelentéséről, a műsorelemzések eredményeiről.

Gyengénlátóknak English Magyar
 

Szolgáltatói tájékoztatók

 1. Adatkapu leadkép (120x80)Az Adatkaput is használhatjuk a frekvenciakijelölési és rádióengedély-kérelmek beadásához

  2016.06.16. 15:59 • Forrás: Frekvencia- és Azonosítógazdálkodási Főosztálydokumentum

  Az űrlapok használatánál a regisztrációhoz nem kell megadni az FMS-partnerkódot.

 2. STIR-képernyőfelvétel (leadkép)2020-ig szóló rádióspektrum-stratégia és nyilvános frekvenciagazdálkodási szoftver a hosszú távú tervezhetőségért

  2016.05.26. 14:20 • Forrás: Frekvencia- és Azonosítógazdálkodási Főosztály, Főigazgató/a Hivatal, Infokommunikációs Erőforrások Divízió, Kommunikációs Igazgatóság, Intézményi Kommunikációs Osztálydokumentum

  Az online alkalmazás interaktív grafikus elemeket használó felületet nyit meg a frekvenciagazdálkodásra vonatkozó rendelet értelmezéséhez.

 3. frekvenciarendelet_eloadas_hallgatosag_120x80px.jpgA spektrumgazdálkodás új, egységes jogszabályi hátteréről tájékoztattuk a piaci szereplőket

  2014.12.15. 15:37 • Forrás: Frekvencia- és Azonosítógazdálkodási Főosztálydokumentum

  Ha elfogadják a jogszabályt, a jelenlegi három külön NMHH-rendeletet helyett csak egyet kell majd alkalmazni.

 4. Gyermekvédelmi kerekasztal (120x80)Milyen a jó szűrőszoftver?

  2014.04.29. 11:10 • Forrás: Külső kommunikációs osztály, Kommunikációs igazgatóságdokumentum

  Cél, hogy ezek a programok rendelkezzenek előre kiválasztható életkori profillehetőségekkel, de legyen lehetőség az egyedi beállításokra és a naplózásra is.

 5. Hírek-ikon (120x80)Az NMHH elnöke kijelölte az egyetemes szolgáltatókat

  2014.04.09. 09:20 • Forrás: Hírközlési döntéselőkészítő főosztálydokumentum

  A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnöke az egyetemes elektronikus hírközlési szolgáltatás nyújtásával kapcsolatos részletes szabályokról szóló 13/2013. (IX. 25.) NMHH rendelet 8. § (1) bekezdése alapján kijelölte az elektronikus hírközlésről szóló 2003. évi C. törvény 117. § a)-d) pontjában meghatározott szolgáltatáselemek tekintetében az egyetemes szolgáltatókat.

 6. Piacelemzés leadkép (120x80)Január 1-jétől változik a helyhez kötött hívásvégződtetés szolgáltatás díja

  Forrás: A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Elnöke, Módszertani és piacelemzési főosztály

  2014. január 1-jével hatályba lépett az egyedi, nyilvános helyhez kötött telefonhálózatban nyújtott hívásvégződtetés forgalmi szolgáltatás 0,40 Ft/perc mértékű díja.

 7. Online űrlap ikon (120x80)Elérhető a közös eszközhasználatra kötött megállapodások bejelentését segítő elektronikus űrlap

  2013.01.22. 16:26 • Forrás: Szegedi hatósági irodadokumentum

  A tisztán online ügyintézés lehetősége azok előtt a szolgáltatók előtt áll nyitva, amelyek ügyfélkapu-azonosítóval rendelkeznek.

 8. Telefonkábelek leadkép (120x80)Három elnöki határozat tervezetét bocsátottuk egyeztetésre

  2012.10.04. 17:05 • Forrás: Külső kommunikációs osztály, Kommunikációs igazgatóság

  A rendeletek az 1–3. piacon a jelentős piaci erővel rendelkező szolgáltatók (JPE-k) azonosítását és kötelezettségek előírását célozzák.

 9. RUO (helyi hurok és bitfolyam) 120x80A Magyar Telekom, az Invitel és a UPC hozzáférési hálózatainak átengedésére vonatkozó referenciaajánlatot tettünk közzé

  2012.03.13. 16:22 • Forrás: Hírközlési döntéselőkészítő főosztály, Módszertani és piacelemzési főosztály, Piacelemzési osztály

  A referenciaajánlatok a 4. és 5. piaci határozatokban előírt, a három szolgáltató által kötelezően nyújtandó nagykereskedelmi szolgáltatások igénybevételével kapcsolatos műszaki, jogi és pénzügyi feltételeket tartalmazzák.

<< / 2 >>