Ebben a főrovatban a média- és a hírközlési termékekkel, szolgáltatásokkal kapcsolatban kerülő felhasználók minden hasznos információt egybegyűjtve megtalálnak az ügyintézéshez szükséges címektől kezdve a jogszabályokon, határozatokon, nyilvántartásokon át az állampolgárokat segítő tájékoztató szolgáltatásokig, hírekig. Külön rovat foglalkozik a digitális átállással és azzal, mikor érdemes a média- és hírközlési biztoshoz fordulni.

Ebben a főrovatban elsősorban a hírközlési területtel foglalkozó szakemberek, hírközlési szolgáltatók jutnak információkhoz. Tájékoztatást kaphatnak többek között a piacelemzési eredményekről, az előírt adatszolgáltatások feltételeiről, a felügyeleti eljárások állapotáról, a frekvenciapályáztatások aktuális helyzetéről, a Nemzeti Filmiroda által kezelt nyilvántartásokról.

Ez a főrovat elsősorban az NMHH felelősségi területeivel foglalkozó sajtómunkatársak számára tartalmaz hasznos információkat. Itt jelennek meg a közérdeklődésre leginkább számot tartó információk, az NMHH-t érintő legfrissebb hírek, sajtóközlemények. Az érdeklődők itt tájékozódhatnak a Szóvivői iroda elérhetőségéről, letölthetik kiadványainkat.

Ez a főrovat az NMHH önálló hatáskörű szervéről, a Médiatanácsról és működéséről ad információkat. Az érdeklődők tájékozódhatnak a testület ülésein történtekről, a Médiatanács ajánlásairól, a médiaszolgáltatási pályázatok aktuális állapotáról, a médiaszolgáltatások és sajtótermékek nyilvántartásáról és bejelentéséről, a műsorelemzések eredményeiről.

Gyengénlátóknak English Magyar
 

Azonosítógazdálkodás

77-es rovat (azonosítógazdálkodás) belső rovatkép (587x110)

RSS-ikon 20x20 RSS-hírcsatorna - Azonosítógazdálkodás

A hírközlő hálózatok működéséhez és a szolgáltatások nyújtásához szükséges számok, címek és ezek tartományai – összefoglaló néven az azonosítók – korlátozott erőforrások.

Az azonosítókkal kapcsolatos állami feladatokat, a gazdálkodási és hatósági tevékenységet Magyarországon az NMHH látja el.

A rendelkezésre álló azonosítókat az ANFT, az Azonosítók Nemzeti Felosztási terve tartalmazza, amely az azonosítók összességének az egyes tevékenységek és szolgáltatások közötti felosztását, az azonosítók típusát, felosztását és terjedelmét határozza meg.

Az azonosítók használatát a hatóság engedélyezi az elektronikus hírközlési szolgáltatóknak és a kijelölt azonosítókról nyilvántartást vezet.

A számhordozással az előfizetők megtarthatják a telefonszámukat, amikor szolgáltatót váltanak. A számhordozás műszaki megvalósításának központi eleme a számhordozási Központi Referencia Adatbázis (KRA), melyet a hatóság működtet.

A szolgáltatók kötelesek a KRA-hoz csatlakozni és a hordozott számok hívásánál a KRA adatbázis adatait alkalmazni.

Kérdések, észrevételek: numbering@nmhh.hu

Eljárások, tájékoztatók

Információ almenükép (80x64)

Tájékoztató az azonosítóengedélyezési eljárásokról, a nem azonosítható hívószámok nyilvántartásával kapcsolatos tudnivalókról és a nemzeti számozási tervekről.

Számhordozás (KRA)

SIM-kártyák (cserélhető) 80x64

A számhordozási Központi Referencia Adatbázis műszaki specifikációja, ügyfélszolgálat eljárásai és a számhordozással kapcsolatos tájékoztatók.

Nyilvántartások

Adatnyilvántartás, adatbázis ikon (80x64)

Az azonosítógazdálkodási nyilvántartás adatai, a nem azonosítható számok nyilvántartása és a körzetszámokhoz tartozó települések listája.

Jogi háttér

Jogszabályok kis menükép (80x64)

Az azonosítógazdálkodással és számhordozással kapcsolatos jogszabályok és az azonosítószabályozással kapcsolatos hatósági közlemények.

Gyakori kérdések

Azonosítógazdálkodás kis leadkép (80x64)

Amit az azonosító-kijelölésről, -lekötésről, -használatról, emelt díjas szolgáltatásról, a közvetítőválasztásról, számhordozásról tudni kell.

Közigazgatási hirdetmények

Közlemények almenükép (80x64)

Azonosító-kijelölések, azonosító-átadások tárgyában tárgyában hozott határozatokról szóló hirdetményeink az ügyhöz tartozó összes fontos információval.

A számhasználat feltételei, díjkorlátok, jogszabályok

Számhordozás – Központi Referencia Adatbázis (KRA)

Keresés a rovatban

-tól -ig

Eseménynaptár

H K Sze Cs P Sz V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30