Ebben a főrovatban a média- és a hírközlési termékekkel, szolgáltatásokkal kapcsolatban kerülő felhasználók minden hasznos információt egybegyűjtve megtalálnak az ügyintézéshez szükséges címektől kezdve a jogszabályokon, határozatokon, nyilvántartásokon át az állampolgárokat segítő tájékoztató szolgáltatásokig, hírekig. Külön rovat foglalkozik a digitális átállással és azzal, mikor érdemes a média- és hírközlési biztoshoz fordulni.

Ebben a főrovatban elsősorban a hírközlési területtel foglalkozó szakemberek, hírközlési szolgáltatók jutnak információkhoz. Tájékoztatást kaphatnak többek között a piacelemzési eredményekről, az előírt adatszolgáltatások feltételeiről, a felügyeleti eljárások állapotáról, a frekvenciapályáztatások aktuális helyzetéről, a Nemzeti Filmiroda által kezelt nyilvántartásokról.

Ez a főrovat elsősorban az NMHH felelősségi területeivel foglalkozó sajtómunkatársak számára tartalmaz hasznos információkat. Itt jelennek meg a közérdeklődésre leginkább számot tartó információk, az NMHH-t érintő legfrissebb hírek, sajtóközlemények. Az érdeklődők itt tájékozódhatnak a Szóvivői iroda elérhetőségéről, letölthetik kiadványainkat.

Ez a főrovat az NMHH önálló hatáskörű szervéről, a Médiatanácsról és működéséről ad információkat. Az érdeklődők tájékozódhatnak a testület ülésein történtekről, a Médiatanács ajánlásairól, a médiaszolgáltatási pályázatok aktuális állapotáról, a médiaszolgáltatások és sajtótermékek nyilvántartásáról és bejelentéséről, a műsorelemzések eredményeiről.

Gyengénlátóknak English Magyar
 

Frekvenciagazdálkodás

78-as rovat (frekvenciagazdálkodás) belső rovatkép (587x110)

A frekvenciagazdálkodás a rádiótávközlés és egyéb, nem távközlési szolgálatok zavartalan működésének biztosítása érdekében végzett tevékenység.

A frekvenciagazdálkodás során az NMHH megteremti a műszaki és jogi szabályrendszert, részt vesz a szabályozással foglalkozó nemzetközi és EU szervezetek tevékenységében, ellátja a nemzetközi és hazai frekvenciakoordinációs feladatokat, kiadja a rádióengedélyeket, ellenőrzi azok betartását, vezeti a berendezésekkel és frekvenciafelhasználással kapcsolatos, jogszabályokban előírt nyilvántartásokat.

A hatóság feladata kijelölt frekvenciákon működő rádióállomások kisugárzott műszaki paramétereinek ellenőrzése, az észlelt zavarok vizsgálata és elhárítása.

A hatóság méréseket végez a piacfelügyeleti eljárások számára, felderíti és behatárolja az engedély nélküli rádióadásokat.

Spektrumgazdálkodást Támogató Információs Rendszer (STIR)

STIR (80 x 64px)

Spektrumgazdálkodást Támogató Információs Rendszer, amely támogatja a mindenkor hatályos NFFF rendelet két nyelven történő szoftveres megjelenítését, illetve abban adatok különböző szempontok szerinti leválogatását.

Polgári célú

Frekvencia-értékesítések kis leadkép (80x64)

Az NFFF határozza meg, hogy mely frekvenciasávok használhatók polgári célokra: műsorszórásra, hiteles frekvencia és órajel sugárzásra, rádiónavigációra, állandóhelyű vagy mozgó sugárzásra.

Nem polgári célú

Nem polgári célú frekvenciák

A nem polgári célú frekvenciagazdálkodás azon tevékenységek összessége, melyek a nem polgári célú frekvenciák szabályozott – hatékony és káros zavarástól mentes – felhasználását szolgálják.

Frekvenciaértékesítések

900MHz és 26 GHz leadkép (80x64)

Információk, publikációk a 900 MHz-es és a 26 GHz-es frekvenciablokkoknak a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság által lebonyolított értékesítéséről.

NMHH műszaki mérőszolgálat

Mérésügy gates box ajánlókép

Spektrum-monitoring, rádiós és televíziós vételi adatok, zavarelhárítás, berendezések vizsgálata, GSM-vizsgálatok, elektroszmog mérési adatai.

Polgári célú frekvenciagazdálkodási eljárások

Műszaki mérések

Keresés a rovatban

-tól -ig

Eseménynaptár

H K Sze Cs P Sz V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30