Ebben a főrovatban a média- és a hírközlési termékekkel, szolgáltatásokkal kapcsolatban kerülő felhasználók minden hasznos információt egybegyűjtve megtalálnak az ügyintézéshez szükséges címektől kezdve a jogszabályokon, határozatokon, nyilvántartásokon át az állampolgárokat segítő tájékoztató szolgáltatásokig, hírekig. Külön rovat foglalkozik a digitális átállással és azzal, mikor érdemes a média- és hírközlési biztoshoz fordulni.

Ebben a főrovatban elsősorban a hírközlési területtel foglalkozó szakemberek, hírközlési szolgáltatók jutnak információkhoz. Tájékoztatást kaphatnak többek között a piacelemzési eredményekről, az előírt adatszolgáltatások feltételeiről, a felügyeleti eljárások állapotáról, a frekvenciapályáztatások aktuális helyzetéről, a Nemzeti Filmiroda által kezelt nyilvántartásokról.

Ez a főrovat elsősorban az NMHH felelősségi területeivel foglalkozó sajtómunkatársak számára tartalmaz hasznos információkat. Itt jelennek meg a közérdeklődésre leginkább számot tartó információk, az NMHH-t érintő legfrissebb hírek, sajtóközlemények. Az érdeklődők itt tájékozódhatnak a Szóvivői iroda elérhetőségéről, letölthetik kiadványainkat.

Ez a főrovat az NMHH önálló hatáskörű szervéről, a Médiatanácsról és működéséről ad információkat. Az érdeklődők tájékozódhatnak a testület ülésein történtekről, a Médiatanács ajánlásairól, a médiaszolgáltatási pályázatok aktuális állapotáról, a médiaszolgáltatások és sajtótermékek nyilvántartásáról és bejelentéséről, a műsorelemzések eredményeiről.

Gyengénlátóknak English Magyar
 

Tanulmányok, elemzések

Piacelemzési háttéranyagok

Szakmai háttéranyagok almenükép 80x64

A piacelemzési módszertanról, a piacelemzési folyamatról, a szabályozás-vizsgálati módszer- tanról, a tőkeköltség-számítási metodológiáról közölt anyagaink.

Piackutatások, tanulmányok

Piacelemzés leadkép (120x80)

A lakossági és üzleti távközlési szolgáltatások (vezetékes- és mobiltelefon, internet, televízió) használatával kapcsolatos felmérések, elemzések.

Műsorfigyelés és -elemzés

Monitoring leadkép (120x80)

A Médiatanács a Hivatalon keresztül műsorfigyelő és -elemző szolgálatot működtet, amely piaci elemző, értékelő, illetve más vizsgálati tevékenységet folytat.

Piaci gyorsjelentéseink

Hírközlési szolgáltatások, berendezések (80x64)

A mobilhang-, a vezetékes, a mobilinternet szolgáltatások, valamint a televíziózás piacáról havonta megjelenő helyzetkép.

Számhordozás, számozás

SIM-kátyák (számhordozás – 120x80)

A számhordozhatóság, a szolgáltató-választás és a számozási rendszer témakörében külső szakértőktől megrendelt anyagok.

Egyéb

„Egyéb” rovatok almenüképe (80x64)

További, a fenti kategóriákhoz nem sorolható, az NMHH által készített vagy megrendelt tanulmányok, elemzések.