Ebben a főrovatban a média- és a hírközlési termékekkel, szolgáltatásokkal kapcsolatban kerülő felhasználók minden hasznos információt egybegyűjtve megtalálnak az ügyintézéshez szükséges címektől kezdve a jogszabályokon, határozatokon, nyilvántartásokon át az állampolgárokat segítő tájékoztató szolgáltatásokig, hírekig. Külön rovat foglalkozik a digitális átállással és azzal, mikor érdemes a média- és hírközlési biztoshoz fordulni.

Ebben a főrovatban elsősorban a hírközlési területtel foglalkozó szakemberek, hírközlési szolgáltatók jutnak információkhoz. Tájékoztatást kaphatnak többek között a piacelemzési eredményekről, az előírt adatszolgáltatások feltételeiről, a felügyeleti eljárások állapotáról, a frekvenciapályáztatások aktuális helyzetéről, a Nemzeti Filmiroda által kezelt nyilvántartásokról.

Ez a főrovat elsősorban az NMHH felelősségi területeivel foglalkozó sajtómunkatársak számára tartalmaz hasznos információkat. Itt jelennek meg a közérdeklődésre leginkább számot tartó információk, az NMHH-t érintő legfrissebb hírek, sajtóközlemények. Az érdeklődők itt tájékozódhatnak a Szóvivői iroda elérhetőségéről, letölthetik kiadványainkat.

Ez a főrovat az NMHH önálló hatáskörű szervéről, a Médiatanácsról és működéséről ad információkat. Az érdeklődők tájékozódhatnak a testület ülésein történtekről, a Médiatanács ajánlásairól, a médiaszolgáltatási pályázatok aktuális állapotáról, a médiaszolgáltatások és sajtótermékek nyilvántartásáról és bejelentéséről, a műsorelemzések eredményeiről.

Gyengénlátóknak English Magyar
 

Határozatok

86-os rovat (Határozatok) nagy kép (587x110)

RSS-ikon 20x20 RSS-csatornánk: az NMHH és a Médiatanács határozatai a közzététel dátuma szerint sorrendben.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság – az elektronikus hírközlésről szóló 2003. évi C. törvény alapján – határozatokkal szabályozza a magyarországi hírközlési piac működését.

Az NMHH az elektronikus hírközlési jogszabályokban meghatározott módon végez piacelemzést, melynek során figyelembe veszi a nemzeti sajátosságokat is.

A piacelemzés során az NMHH azonosítja az érintett piacot, elemzi a piacokon fennálló versenyt, illetve annak hatékonyságát, azonosítja a jelentős piaci erő jelenlétét.

Az NMHH közzéteszi a piacelemzések nyomán megszületett határozattervezeteit, majd a nemzeti konzultáció eredményeit figyelembe véve hozza meg végleges határozatait.

Ugyanezekben a  határozatokban a jelentős piaci erejű szolgáltatókra különféle kötelezettségeket róhat ki, egyebek mellett referencia összekapcsolási (RIO) és hurokátengedési (RUO) ajánlatok készítését, költségalapú árak alkalmazását stb.

A referenciaajánlatok jóváhagyását, jogvitákban hozott döntéseit az NMHH szintén határozatokban rögzíti.

A hatóság Hivatala frekvenciahasználati, piacfelügyeleti, hírközlési építményekkel kapcsolatos, postaszolgálati stb. ügyekben hoz határozatokat.

A határozatok közötti keresést a jobb oldalon található kategóriák könnyítik meg.