Ebben a főrovatban a média- és a hírközlési termékekkel, szolgáltatásokkal kapcsolatban kerülő felhasználók minden hasznos információt egybegyűjtve megtalálnak az ügyintézéshez szükséges címektől kezdve a jogszabályokon, határozatokon, nyilvántartásokon át az állampolgárokat segítő tájékoztató szolgáltatásokig, hírekig. Külön rovat foglalkozik a digitális átállással és azzal, mikor érdemes a média- és hírközlési biztoshoz fordulni.

Ebben a főrovatban elsősorban a hírközlési területtel foglalkozó szakemberek, hírközlési szolgáltatók jutnak információkhoz. Tájékoztatást kaphatnak többek között a piacelemzési eredményekről, az előírt adatszolgáltatások feltételeiről, a felügyeleti eljárások állapotáról, a frekvenciapályáztatások aktuális helyzetéről, a Nemzeti Filmiroda által kezelt nyilvántartásokról.

Ez a főrovat elsősorban az NMHH felelősségi területeivel foglalkozó sajtómunkatársak számára tartalmaz hasznos információkat. Itt jelennek meg a közérdeklődésre leginkább számot tartó információk, az NMHH-t érintő legfrissebb hírek, sajtóközlemények. Az érdeklődők itt tájékozódhatnak a Szóvivői iroda elérhetőségéről, letölthetik kiadványainkat.

Ez a főrovat az NMHH önálló hatáskörű szervéről, a Médiatanácsról és működéséről ad információkat. Az érdeklődők tájékozódhatnak a testület ülésein történtekről, a Médiatanács ajánlásairól, a médiaszolgáltatási pályázatok aktuális állapotáról, a médiaszolgáltatások és sajtótermékek nyilvántartásáról és bejelentéséről, a műsorelemzések eredményeiről.

Gyengénlátóknak English Magyar
 

Az NMHH szakmai/államigazgatási tevékenységét, működését érintő jogszabályok

Hírközlésigazgatás

Jogszabályok – Hírközlés leadkép (80x64)

Az elektronikus hírközléssel, az e-aláírásokkal, elektronikus hirdetésekkel és a postával kapcsolatos törvények, rendeletek.

Média- és mozgókép-igazgatás

Jogszabályok – média, mozgókép kis leadkép (80x64)

A „médiatörvény” (Mttv.), a „médiaalkotmány” (Smtv.), a digitális átállásról és a mozgóképről szóló törvények és rendeletek.

NMHH rendeletek

NMHH-rendeletek logo (80x64)

Itt találja meg az NMHH elnökének kihirdetett/hatályos rendeleteit, a társadalmi egyeztetés alatt álló és a már egyeztetett rendelet-tervezeteket, továbbá a hatályukat vesztett rendeleteket.

Egyéb hazai jogszabályok

Jogszabályok – Egyéb (80x64)

Egyéb, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság tevékenységét szabályozó, működési területét érintő magyar törvények, rendeletek.

Európai uniós jogszabályok

Jogszabályok – Európai Unió kis leadkép (80x64)

Az Európai Parlament és a Tanács, valamint a Bizottság hírközléssel és médiaszolgáltatásokkal kapcsolatos irányelvei.