„Tévézz okosan!”: az NMHH támogatásával indult el a tudatos televíziós tartalomválasztást segítő honlap

Közzétéve: 2012. július 12.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) kiemelt célja, hogy új médiaműveltséggel ruházza fel a gyerekeket és fiatalokat, hogy ne csak nézzék, hanem értsék is a televízió és a média világát. Ennek érdekében állt szakmai főtámogatóként a Magyar Kábelkommunikációs Szövetség (MKSZ) által kezdeményezett Tévézz okosan! program megvalósítása és a hozzá tartozó oldal, a www.tevezzokosan.hu beindítása mellé.

Tévézz okosan sajtótájékoztató belső nagy kép (587x391)

Rendes Kriszta gyermek- és ifjúsági klinikai szakpszichológus, Szalai Annamária NMHH-elnök és Kéry Ferenc, a Magyar Kábelkommunikációs Szövetség elnöke

A weboldal segítséget szeretne nyújtani a felnőtteknek és a gyerekeknek abban, hogy eligazodjanak a tengernyi televíziós műsor között, és a tévét arra használják, amire való: a világról, a tudományról, a kultúráról információkat adó médiumként.

A két szervezet közös célja a fiatalok médiatudatosságának, médiaértés-készségének fejlesztése. Ehhez nyújt segítséget, illetve a fiatalok médiafogyasztásának fejlesztéséhez biztosít támogatást a Tévézz okosan! társadalmi kampány új internetes oldala, a www.tevezzokosan.hu.

A honlap a legfogékonyabb korosztály, a fiatalok számára szolgál virtuális útjelzőül abban a labirintusban, amelyet a sok száz tévécsatorna napi több ezer válaszható programja jelent.

A weboldal nemcsak a fiatalokat, hanem a szülőket is támogatni szeretné abban, hogy eligazodjanak a csatornák programkavalkádjában, hogy kiválaszthassák a gyermekek számára legértékesebb médiatartalmakat.

Szalai Annamária, az NMHH elnöke a programot bemutató sajtótájékoztatón elmondta, hogy a hatóság minden olyan javaslatot támogat, amely segíti a fiatalok eligazodását a digitális univerzum útvesztőiben.

Emlékeztetett arra, hogy az NMHH a legnagyobb média- és hírközlési szolgáltatókkal összefogva saját programot is indított, amelynek célja egy interaktív médiaértés-oktató központ létrehozása. A hatóság minden olyan kezdeményezés élére áll, ami segíti a fiatalok eligazodását a digitális univerzum útvesztőjében, és azért támogatja a Tévézz okosan! programot, mert célja, hogy minél többen legyenek azok, akik azt mondhatják el magukról, hogy ők használják a médiát, és nem a média használja őket.