HF/32941-2/2012. számú határozattervezet és mellékletei (a Magyar Telekom Nyrt. összekapcsolási referenciaajánlatának jogszabályi kötelezettségből eredő módosítása – MARIO)

2012. december 21.

(A határozat-tervezet teljes szövegét a lap alján elérhető PDF-dokumentum tartalmazza.)

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Elnöke (a továbbiakban: Elnök) a HF/32941/2012. számú, összekapcsolási referenciaajánlat kérelemre történő módosításával kapcsolatos eljárásban, a Magyar Telekom Távközlési Nyilvánosan Működő Részvénytársaság (1013 Budapest, Krisztina krt. 55., cégjegyzékszáma: 01-10-041928, a továbbiakban: Szolgáltató) által az Elnök 2012. április 20-án kelt, HF/27793-24/2011. számú határozatával jóváhagyott, illetve tartalmában megállapított, majd a 2012. szeptember 28-án kelt, HF/22272-4/2012. számú határozatban foglaltak szerint módosult összekapcsolási referenciaajánlat 2012. november 30-án benyújtott módosítását az 1. Melléklet vonatkozásában

jóváhagyja.

Az Elnök a jogszabályból eredő módosítási kötelezettséggel összefüggésben a referenciaajánlat tartalmát az alábbiak szerint

megállapítja:

  1. A 3.F Melléklet vonatkozásában:
    1. A 2.4 pont első bekezdésének első mondata helyébe az alábbi rendelkezés lép: „Az Előfizető a Szolgáltatóval fennálló Előfizetői Szerződésében szereplő valamennyi számra, vagy egyes számokra kérheti a számhordozást.”
    2. A 2.4. pont első bekezdésének második mondata törlésre kerül.
    3. A 2.4 pont második bekezdése helyébe az alábbi rendelkezés lép: Egy adott hálózati végponthoz rendelt egybefüggő számtartomány részlegesen is hordozásra kerülhet, a Szolgáltató indoklással ellátott kérése esetén, a 2.8 pont szerinti egyeztetést követően
    4. A 2.4 pont az alábbi bekezdéssel egészül ki:Egybefüggő számtartomány számainak részleges hordozása esetén az egybefüggő számmező feloldását, hordozott és nem hordozott számok beállítását a Szolgáltató a számhordozás illetve a számtartomány átadás Számátadási Időablakában végzi el.
    5. A 2.5 pont b) pontja helyébe az alábbi rendelkezés lép: „b) az Előfizetőnek a számhordozási igény Szolgáltató részére történő bejelentésének időpontjában a Szolgáltatóval szemben több mint 30 napja lejárt számlatartozása van, amelyről a Szolgáltató az Előfizetőt az Eht. 144. §-a szerint igazolhatóan értesítette, vagy
    6. A 2.5 pont c) pontja helyébe az alábbi rendelkezés lép: „c) a Szolgáltató a 2.8 pont szerinti esetekben egyeztetést igényel.
    7. A 2.5 pontban szereplő felsorolás fentiek szerint megállapított tartalmú c) pontját követő bekezdés helyébe az alábbi rendelkezés lép: „Amennyiben a Szolgáltató a számhordozást a 2.5 c) pont alapján utasította el, a Szolgáltató és az Igénybevevő köteles a 2.8 pont szerinti egyeztetést az elutasítás napjától számított 5 munkanapon belül lefolytatni.
    8. A 2.5 pont az alábbi bekezdéssel egészül ki: A 2.8 pont szerinti egyeztetés alapján benyújtott számhordozási igényt, valamint a Szolgáltató hibájából elmaradt egyeztetés esetén ismételten benyújtott számhordozási igényt a Szolgáltató nem utasíthatja el.
    9. A 2.6 pont helyébe az alábbi rendelkezés lép: 2.6 A számhordozási igény elutasítása esetén a határidők az Előfizető újabb azonosítását, vagy az 2.5. pont b) pontja szerint lejárt követelések kiegyenlítésének Előfizető általi bejelentését, vagy a 2.8. pont szerinti egyeztetést követően, a hordozási igény Szolgáltató részére történő ismételt átadásának napján újrakezdődnek.”
    10. A 2.8 pont helyébe az alábbi rendelkezés lép: 2.8 A több szolgáltatást tartalmazó (multi-play) szolgáltatás csomagok esetében, amennyiben a csomagban foglalt több szolgáltatás tekintetében egy időben, számhordozással együtt valósul meg a szolgáltatóváltás, továbbá a Réz Érpáras Helyi Hurok/Alhurok Teljes Átengedésével, vagy GPON Előfizetői Szakasz Teljes Átengedésével, vagy Közeli Bitfolyam Hozzáféréssel megvalósuló számhordozás, a kedvezményes díjazású szolgáltatás, a díjmentes szolgáltatás, az emelt díjas, díjkorlátos szolgáltatás, az emelt díjas, díjkorlátmentes szolgáltatás és a tízet meghaladó számot magában foglaló üzleti előfizetés számainak hordozása, valamint egybefüggő számtartomány részleges hordozása esetében a számhordozás időzítése és végrehajtása érdekében – a Szolgáltató indoklással ellátott kérése esetén - az Igénybevevő köteles a Szolgáltatóval egyeztetni. Az egyeztetés az Előfizető közreműködését is igényelheti.”
    11. A 4.1 pontban „az Előfizetői igénybejelentés benyújtásától számított” szövegrész helyébe „az Előfizetői igénybejelentés elutasításától számított” szöveg lép.
  2.  

  3. A 8. Melléklet vonatkozásában

A 9.1 pont az első szöveges bekezdést követően az alábbi bekezdéssel egészül ki: „Összefüggő tartomány részleges hordozása esetén az átadó szolgáltató az elhordozott számokra az egyedi számok hordozására megállapított díját alkalmazhatja.

Jelen határozat a referenciaajánlat korábban jóváhagyott és tartalmában megállapított rendelkezéseit nem érinti.

A referenciaajánlat jelen határozattal jóváhagyott, illetve tartalmában megállapított módosításai a határozat kézhezvételétől számított 6. napon lépnek hatályba.

A Szolgáltató köteles a referenciaajánlatot a határozat kézhezvételét követő 5 napon belül internetes oldalán nyilvánosságra hozni.

A határozat ellen fellebbezésnek helye nincs. A határozat felülvizsgálatát a határozat kézbesítésétől számított 30 napon belül – az Elnökhöz három példányban benyújtott – keresettel a Fővárosi Törvényszéktől lehet kérni. A keresetlevélben nyilatkozni kell arról, hogy kérik-e tárgyalás tartását.

A keresetlevél benyújtásának a határozat végrehajtására nincs halasztó hatálya, a határozat végrehajtásának felfüggesztése a Fővárosi Törvényszéktől kérhető.