A 18 kezdőszámú közérdekű tájékoztató és támogató szolgáltatásszámok és használatuk feltételei

Legutóbb frissítve: 2018. február 26.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság az elektronikus hírközlő hálózatok azonosítóinak nemzeti felosztási tervéről szóló 3/2011. (IX. 26.) NMHH rendelet 1. mellékletének 3.12.3. pontjában előírtak szerint az alábbiakban teszi közzé a közérdekű tájékoztató és támogató szolgáltatások számain elérhető szolgáltatásokat és a számok használatának feltételeit:

A számok:

180 Pontos idő
185 Munkavonal
188 Autóklub segélyhívó
189 Kormányzati Ügyféltájékoztató Vonal
1817 Vízi segélyhívó
1818 Kormányzati Telefonos Ügyfélszolgálat
1819 NAV Infovonal
1820 Betegszállítás rendelés
1824 Őrzött betegszállítás


A használat feltételei:

A közérdekű tájékoztató és támogató szolgáltatások bevezetése nem kötelező, de alkalmazásuk esetén a fent felsorolt számok csak a megadott szolgáltatáshoz használhatók.

A közérdekű tájékoztató és támogató szám olyan szolgáltató számára jelölhető ki, amely a számhoz tartozó szolgáltatás elérését biztosítja, és amelyet a hatóság helyhez kötött telefonszolgáltatás, vagy mobil rádiótelefon-szolgáltatás, vagy nomadikus telefonszolgáltatás nyújtására az elektronikus hírközlési szolgáltatásokról vezetett nyilvántartásába bejegyzett.

A hívó fél által fizetendő bruttó díj mértékét a szolgáltatónak minden esetben a szolgáltatás számának közzétételével együtt nyilvánosságra kell hozni. A hívásokra emelt díj nem alkalmazható.

Budapest, 2018. február 23.

Aranyosné dr. Börcs Janka
főigazgató