Ebben a főrovatban a média- és a hírközlési termékekkel, szolgáltatásokkal kapcsolatban kerülő felhasználók minden hasznos információt egybegyűjtve megtalálnak az ügyintézéshez szükséges címektől kezdve a jogszabályokon, határozatokon, nyilvántartásokon át az állampolgárokat segítő tájékoztató szolgáltatásokig, hírekig. Külön rovat foglalkozik a digitális átállással és azzal, mikor érdemes a média- és hírközlési biztoshoz fordulni.

Ebben a főrovatban elsősorban a hírközlési területtel foglalkozó szakemberek, hírközlési szolgáltatók jutnak információkhoz. Tájékoztatást kaphatnak többek között a piacelemzési eredményekről, az előírt adatszolgáltatások feltételeiről, a felügyeleti eljárások állapotáról, a frekvenciapályáztatások aktuális helyzetéről, a Nemzeti Filmiroda által kezelt nyilvántartásokról.

Ez a főrovat elsősorban az NMHH felelősségi területeivel foglalkozó sajtómunkatársak számára tartalmaz hasznos információkat. Itt jelennek meg a közérdeklődésre leginkább számot tartó információk, az NMHH-t érintő legfrissebb hírek, sajtóközlemények. Az érdeklődők itt tájékozódhatnak a Szóvivői iroda elérhetőségéről, letölthetik kiadványainkat.

Ez a főrovat az NMHH önálló hatáskörű szervéről, a Médiatanácsról és működéséről ad információkat. Az érdeklődők tájékozódhatnak a testület ülésein történtekről, a Médiatanács ajánlásairól, a médiaszolgáltatási pályázatok aktuális állapotáról, a médiaszolgáltatások és sajtótermékek nyilvántartásáról és bejelentéséről, a műsorelemzések eredményeiről.

Gyengénlátóknak English Magyar
 

A 18 kezdőszámú közérdekű tájékoztató és támogató szolgáltatásszámok és használatuk feltételei

• Publikálva: 2016.12.09. 09:57 • Címke: közérdekű tájékoztató hívószámok, 18-as kezdőszám • Forrás: Az NMHH főigazgatója

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság az elektronikus hírközlő hálózatok azonosítóinak nemzeti felosztási tervéről szóló 3/2011. (IX. 26.) NMHH rendelet 1. számú mellékletének 3.12.3. pontjában előírtak szerint az alábbiakban teszi közzé a közérdekű tájékoztató és támogató szolgáltatások számain elérhető szolgáltatásokat és a számok használatának feltételeit:

A számok:

180 Pontos idő
185 Munkavonal
188 Autóklub segélyhívó
189 Kormányzati Ügyféltájékoztató Vonal
1817 Vízi segélyhívó
1818 Kormányzati Telefonos Ügyfélszolgálat
1819 NAV Infovonal
1820 Betegszállítás rendelés


A használat feltételei:
Az országosan harmonizált számokhoz rendelt közérdekű tájékoztató és támogató szolgáltatások bevezetése nem kötelező, de alkalmazásuk esetén a fent felsorolt számok csak a megadott szolgáltatáshoz használhatók.

A közérdekű tájékoztató és támogató szám azon elektronikus hírközlési szolgáltató hálózatából érhető el, amelyet a szám használatára a hatóság feljogosított.

A hívó fél által fizetendő bruttó díj mértékét a szolgáltatónak minden esetben a szolgáltatás számának közzétételével együtt nyilvánosságra kell hozni. A hívásokra emelt díj nem alkalmazható.

Budapest, 2016. december 9.

Aranyosné dr. Börcs Janka
főigazgató