Ebben a főrovatban a média- és a hírközlési termékekkel, szolgáltatásokkal kapcsolatban kerülő felhasználók minden hasznos információt egybegyűjtve megtalálnak az ügyintézéshez szükséges címektől kezdve a jogszabályokon, határozatokon, nyilvántartásokon át az állampolgárokat segítő tájékoztató szolgáltatásokig, hírekig. Külön rovat foglalkozik a digitális átállással és azzal, mikor érdemes a média- és hírközlési biztoshoz fordulni.

Ebben a főrovatban elsősorban a hírközlési területtel foglalkozó szakemberek, hírközlési szolgáltatók jutnak információkhoz. Tájékoztatást kaphatnak többek között a piacelemzési eredményekről, az előírt adatszolgáltatások feltételeiről, a felügyeleti eljárások állapotáról, a frekvenciapályáztatások aktuális helyzetéről, a Nemzeti Filmiroda által kezelt nyilvántartásokról.

Ez a főrovat elsősorban az NMHH felelősségi területeivel foglalkozó sajtómunkatársak számára tartalmaz hasznos információkat. Itt jelennek meg a közérdeklődésre leginkább számot tartó információk, az NMHH-t érintő legfrissebb hírek, sajtóközlemények. Az érdeklődők itt tájékozódhatnak a Szóvivői iroda elérhetőségéről, letölthetik kiadványainkat.

Ez a főrovat az NMHH önálló hatáskörű szervéről, a Médiatanácsról és működéséről ad információkat. Az érdeklődők tájékozódhatnak a testület ülésein történtekről, a Médiatanács ajánlásairól, a médiaszolgáltatási pályázatok aktuális állapotáról, a médiaszolgáltatások és sajtótermékek nyilvántartásáról és bejelentéséről, a műsorelemzések eredményeiről.

Gyengénlátóknak English Magyar
 

Elektronikus hirdetés

386-os rovathoz leadkép

Az elektronikus kereskedelem területén a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság látja el a kéretlen elektronikus hirdetésekkel kapcsolatos hatósági feladatokat, amelyeket a gazdasági reklámtevékenységről, illetve az elektronikus kereskedelemről szóló törvények határoznak meg.

A felügyeleti eljárás mellett, a hatóság a fogyasztók tájékoztatását szolgáló anyagok elkészítésével és közzétételével a kéretlen elektronikus hirdetések elleni fellépés komplex kezelésére törekszik.

 1. 4074-es cikkhez leadkép (spam – 120x80)Elektronikus hirdetés vagy spam?

  Forrás: E-szolgáltatás felügyeleti osztály

  Az NMHH hatásköre csak az elektronikus hirdetésnek minősülő üzenetekkel kapcsolatos hirdetésküldési gyakorlat vizsgálatára terjed ki.

 2. Információ-ikonAz elektronikus hirdetésküldés szabályai

  Forrás: E-szolgáltatás felügyeleti főosztálydokumentum

  A gazdasági reklámtevékenységről szóló törvény (Grt.) rögzíti azokat a normákat, amelyeknek a betartását az NMHH ellenőrzi.

 3. PDF fájl (120x80)E-mail fejlécek megjelenítése (felhasználói segédlet)

  Forrás: E-szolgáltatás felügyeleti főosztály

  Freemail, Vipmail, Yahoo, Gmail, Hotmail, Eudora, Lotus Notes, Microsoft Outlook, Outlook Express, The Bat! és Thunderbird.

 4. Jogszabályok leadkép 120x802008. évi XLVIII. törvény (Grt.)

  A gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól. Hatályos: 2017.01.19-től.

 5. Jogszabályok leadkép 120x802001. évi CVIII. törvény (Ekertv.)

  Az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről. Hatályos: 2016. július 17-től.