Az NMHH Médiatanács Magyar Média Mecenatúra programjában támogatott filmek

Ha a tévében olyan filmet lát, aminek a végén kiírják, hogy a Magyar Média Mecenatúra program támogatásával készült, az azt jelenti, hogy a Médiatanács filmes programja támogatta.

Az NMHH független szerve, a Médiatanács által működtetett pályázati rendszer egyik fő ága a hazai, nem egészestés televíziós – és rádiós, valamint online – műfajú tartalmakra specializálódott. A Médiatanácsnak törvényi kötelezettsége, hogy fejlessze a médiaműveltséget, így ezen keresztül lehetősége van a hazai alkotóknak dokumentumfilmek, ismeretterjesztő alkotások, kisjátékfilmek, tévéfilmek, animációs alkotások, hangjátékok és online terjesztésű filmek készítésére. Olyan népszerű alkotások köthetők ide, mint Szász Attila tévéfilmje, a századfordulón játszódó Félvilág vagy Mosonyi Szabolcs többszörös díjnyertes természetfilmje, a Vad Kunság, de megemlíthetjük az Oscar-díj esélyes Mindenkit, Deák Kristóf filmjét.

A program másik részében  a helyi és körzeti televíziók és rádiók pályázhatnak támogatásra: rezsiköltségeik, műszaki fejlesztéseik és rádió-, illetve televízió-műsoraik költségeinek  fedezetére. Ezek a pályázati lehetőségek létfontosságú pénzügyi forrást jelentenek a helyi médiumok számára, akik így be tudják tölteni tájékoztató és igényes szórakoztató szerepüket a helyi társadalmi közéletben.

A program részleteiről bővebben erről itt olvashat: mecenatura.mediatanacs.hu.