Ebben a főrovatban a média- és a hírközlési termékekkel, szolgáltatásokkal kapcsolatban kerülő felhasználók minden hasznos információt egybegyűjtve megtalálnak az ügyintézéshez szükséges címektől kezdve a jogszabályokon, határozatokon, nyilvántartásokon át az állampolgárokat segítő tájékoztató szolgáltatásokig, hírekig. Külön rovat foglalkozik a digitális átállással és azzal, mikor érdemes a média- és hírközlési biztoshoz fordulni.

Ebben a főrovatban elsősorban a hírközlési területtel foglalkozó szakemberek, hírközlési szolgáltatók jutnak információkhoz. Tájékoztatást kaphatnak többek között a piacelemzési eredményekről, az előírt adatszolgáltatások feltételeiről, a felügyeleti eljárások állapotáról, a frekvenciapályáztatások aktuális helyzetéről, a Nemzeti Filmiroda által kezelt nyilvántartásokról.

Ez a főrovat elsősorban az NMHH felelősségi területeivel foglalkozó sajtómunkatársak számára tartalmaz hasznos információkat. Itt jelennek meg a közérdeklődésre leginkább számot tartó információk, az NMHH-t érintő legfrissebb hírek, sajtóközlemények. Az érdeklődők itt tájékozódhatnak a Szóvivői iroda elérhetőségéről, letölthetik kiadványainkat.

Ez a főrovat az NMHH önálló hatáskörű szervéről, a Médiatanácsról és működéséről ad információkat. Az érdeklődők tájékozódhatnak a testület ülésein történtekről, a Médiatanács ajánlásairól, a médiaszolgáltatási pályázatok aktuális állapotáról, a médiaszolgáltatások és sajtótermékek nyilvántartásáról és bejelentéséről, a műsorelemzések eredményeiről.

Gyengénlátóknak English Magyar
 

Nem polgári célú frekvenciagazdálkodás

264-es rovat (nem polgári frekv.) belső nagy kép (587x110

RSS-ikon 20x20 Iratkozzon fel a rovat RSS-csatornájára. Kattintson az ikonra vagy a szövegre!

A nem polgári célú frekvenciagazdálkodás azon tevékenységek összessége, melyek a nem polgári célú frekvenciák szabályozott felhasználását szolgálják, célja a hatékony és káros zavarástól mentes felhasználás, a frekvenciák biztosítása a rádiószolgálatok keretében működő nem polgári célú rádiótávközlési alkalmazások számára. A nem polgári célú frekvenciagazdálkodás hatósági feladatait az NMHH Hivatala látja el. Az eljáró szerv a Védelmi és Rendészeti Frekvenciagazdálkodási Főosztály (VRFGF).

Információk a Hivatalról (VRFGF)

VRFGF-menükép (80x64px)

A Kormány nem polgári célú frekvencia- gazdálkodással kapcsolatos közigazgatási feladatait ellátó Hivatal tevékenysége és jogelődei a nem polgári célú frekvencia gazdálkodásban.

Jogi háttér

Jogszabályok kis menükép (80x64)

A nem polgári célú frekvenciagazdálkodás jogszabályi alapjait a vonatkozó törvények és az NMHH elnökének rendeletei (12/2011. – Nr., 11/2011. – Er., 10/2011. – Br.) határozzák meg.

Hatósági engedélyezési eljárások

Hatósági eljárás indítása kis menükép (80x64)

Itt találhatók a nem polgári célú frekvencia-használathoz kapcsolódó egyedi engedélyek (frekvencia-kijelölés, rádióengedély) megszerzéséhez szükséges tudnivalók.

További hatósági eljárások

Hatósági eljárás indítása kis menükép (80x64)

Itt találhatók a nem polgári frekvenciahasználathoz köthető hatósági ellenőrzéssel, zavarelhárítással és zavarbejelentéssel, adatszolgáltatással és -nyilvántartással kapcsolatos tudnivalók.

Tájékoztatók, dokumentumok

Információ almenükép (80x64)

Itt találhatók a Hivatal (VRFGF) egyéb tevékenységeivel kapcsolatos ismeretek és azok a letölthető dokumentumok, amelyeket a hatósági eljárások során alkalmazni kell.

NATO-kapcsolat

NATO-logó almenükép (80x64)

Itt találhatók a Hivatal (VRFGF) Nemzeti Rádiófrekvencia Hivatal (NARFA) feladatával kapcsolatos ismeretek, a NATO Közös Polgári-katonai Frekvenciaegyezmény, a NATO CaP3 bemutatása.

Előadások, továbbképzések

Beszédek, előadások almenükép (80x64)

Itt találhatók a VRFGF bemutatói és összefoglalói a frekvencia-használat szabályai, újdonságai, az új technológiák, illetve szabályozási kérdések témáiban.

Gyakori kérdések

Gyakori kérdések, tanácsok kis leadkép (80x64)

A nem polgári célú frekvenciagazdálkodással kapcsolatos kérdések a frekvenciahasználatról, rádióengedélyekről, berendezésekről.

Keresés a rovatban

-tól -ig

A VRFGF elérhetőségei

Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Hivatala
Védelmi és Rendészeti
Frekvenciagazdálkodási Főosztály

Cím: 1133 Budapest, Visegrádi u. 106.
Levelezési cím: 1376 Budapest, Pf. 997
Telefon: +36 1 468 0801
Telefax: +36 1 468 0696
E-mail: kfgh@nmhh.hu
Web: www.nmhh.hu

Eseménynaptár

H K Sze Cs P Sz V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30