A Biztos előadást tartott a VI. Alternatív Vitarendezési Konferencián

Közzétéve: 2023. november 7.

A Biztos a Magyar Nemzeti Bank és a Pénzügyi Békéltető Testület által a Fogyasztóvédelem és a digitális világ kihívásai tárgyában megrendezett VI. Alternatív Vitarendezési Konferencián 2023. október 20-án előadást tartott Az elektronikus hírközlési szolgáltatások igénybe vevőit és a médiatartalmak fogyasztóit érintő érdeksérelmek megelőzésének lehetséges eszközei címmel.

Az előadás a következő kérdésekre kereste a választ:

Az elektronikus hírközlési szolgáltatások igénybevételére irányuló, több vonatkozásban aszimmetrikus előfizetői jogviszonyok körében milyen lehetőség van a rossz gyakorlatokkal szembeni fellépésre?

Mi a szolgáltató felelőssége és mit tehet az ügyfél elégedettsége érdekében?

A hírközlési, a média és az információtechnológiai szektorok konvergenciája milyen feladatokat ad és milyen lehetőségeket kínál a jogalkotó, a hatóság, a szolgáltató, a fogyasztó és a fogyasztói érdekeket képviselő szervezetek számára?

Mi várható az együttműködésüktől?

Milyen kihívásokkal, ügyfélelvárásokkal kell szembenézni, milyen morális és etikai szempontoknak kell megfelelni a mesterséges intelligencia alkalmazása során, milyen elvárásokat lehet támasztani egy automatizált döntéshozatali rendszer működésével szemben?

Letöltés: Az elektronikus hírközlési szolgáltatások és a médiatartalmak fogyasztóit érintő érdeksérelmek megelőzésének lehetséges eszközei