Médiatanács: újabb jelentős keretösszeg rádiós hír- és magazinműsorok támogatására

Közzétéve: 2012. augusztus 30.

Csaknem 74 millió forintnyi pályázati támogatásról döntött szerdai ülésén a Médiatanács. A Magyar Média Mecenatúra program keretében elnyert összegből a helyi és körzeti rádiók hír- és magazinműsorok készítését finanszírozhatják.

A Médiatanács Magyar Média Mecenatúra programjában a hír- és magazinműsorok támogatására kiosztható pályázati keretösszegét a nagy érdeklődésre tekintettel már 2011-ben megemelte, így 2012-ben összesen 270 millió forintra számíthatnak a rádiók.

Idén négy fordulóban lehet pályázatot benyújtani, a Médiatanács ezúttal a második forduló eredményeiről hozott döntést és 27 helyi és körzeti rádió műsorkészítését támogatta összesen közel 74 millió forinttal.

TV-stúdió (cikkhez belső kép – 587x403)

A támogatás hír- és magazinműsorok, sporthírek előállítására fordítható

A médiaszolgáltatók a támogatást hír- és magazinműsorok, sporthírek gyártására fordíthatják. A Magyar Média Mecenatúra program működtetésével a Médiatanács célja a közönség sokszínű tájékozódásának és a médiapluralizmus érvényesülésének biztosítása.

A pályázók érdekében a Médiatanács idén megújította a kiírásokat is, egyszerűbbé és átláthatóbbá tette a pályázás folyamatát. Az új rendszerben ismét negyedévente lehet beadni a pályázatokat, biztosítva ezzel az állandó forrást a helyi és körzeti rádiók számára. Emellett a rádiók számára megnyílt a lehetőség a tematikus magazinműsorok támogatására, valamint lerövidült az elbírálási időszak, és csökkentek a pályázati díjak is.

A pályázat kiírások további részleteiről a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap Támogatási terület honlapján (közvetlen hivatkozás jobbra, a „Kapcsolódó linkek” dobozban) tájékozódhatnak az érdeklődők.