Nemzetközi kapcsolatok

A nemzetközi szervezetekben való részvétel megteremti a lehetőséget a külföldi legjobb gyakorlatok becsatornázására a hatósági munkába, valamint támogatja a hatékony együttműködést elsősorban az EU-n belüli társhatóságokkal (pl. kétoldalú egyeztetések, információszerzés és -átadás, együttes fellépés európai szinten) és a Közép-, Kelet-Európai régióban. Az így kialakított folyamatos párbeszéd révén első kézből szerezhetünk be olyan információkat, amelyek segítik hatóságunk szakmai munkáját.

Az alábbi ábra azokat a nemzetközi szervezeteket mutatja, amelyekkel az NMHH szakmai kapcsolatban áll. A képre kattintva megnyílik annak a nagy felbontású változata, amelyen az egyes szervezeteket jelképező körök és a mellettük található feliratok újabb linkek, és az adott szervezetet bemutató részletes tájékoztatók oldalára ugranak.

Bár a kattintható területeket tartalmazó kép képernyőolvasóval internetező felhasználóink számára is használható, vizuális vagy egyéb érzékelési problémával rendelkező látogatóink számára a lap alján lévő link segítségével a nemzetközi szervezetek listáját egyetlen lapon is elérhetővé tettük.

A szakmai kapcsolatok elmélyítését segítik a nemzetközi megállapodások is, melyek kétoldalú, vagy multilaterális szinten tudnak megvalósulni. Az NMHH fennállása óta számtalan együttműködési megállapodást kötött külföldi társhatóságokkal, szakmai érdekképviseletekkel, valamint csatlakozott olyan multilaterális egyezményekhez, melyek célkitűzései összhangban állnak a hatóság hosszútávú stratégiai elképzeléseivel.

Az NMHH kétoldalú és multilaterális együttműködéseiről bővebben a lap alján lévő linkekre kattintva lehet elérni.

Nemzetközi szervezetek, amelyekkel az NMHH szakmai kapcsolatban áll. A képre kattintva a nagy felbontású változat nyílik meg egy új ablakban. A nagy felbontású képen az egyes szervezeteket jelképező körökre kattintva elérhető az adott szervezet részletesebb bemutatása.