Közösségi frekvenciához juthat a Klubrádió

Közzétéve: 2013. október 21.

null

A Médiatanács dr. Karas Monika elnökletével tartandó soron következő ülésén napirendjére tűzi és megtárgyalja a Klubrádió budapesti közösségi frekvenciahasználatával kapcsolatos kérdéskört.

A rádió jelenleg érvényes szerződéssel rendelkezik egy budapesti kereskedelmi frekvenciára, melynek keretében hét évre biztosított a működése. A hatályos jogszabályok szerint egy vételkörzetben egy tulajdonos csak egy rádiót üzemeltethet.

Ebből következően a közösségi frekvencia használatának alapvető feltétele az, hogy a Klubrádió, a Médiatanács és az NMHH Hivatala közösen teremtse meg a zökkenőmentes átállás lehetőségét. Fontos feltétel az is, hogy az átállással egy időben a rádió végleg befejezze működését a 95,3 MHz-es frekvencián, végérvényesen lemondva annak szerződéses használatáról.

Az NMHH Hivatalában az elmúlt napokban megkezdődött az a szakértői munka, amely a Klubrádió közösségi frekvenciahasználatával kapcsolatos médiatanácsi döntés megszületése esetén lehetővé teszi a zökkenőmentes frekvenciaváltás feltételeinek megteremtését.

 

Médiatanács
Szóvivői iroda