Összefoglaló a szélessávú szolgáltatásokhoz kapcsolódó frekvenciapályázat dokumentáció-tervezetével kapcsolatos álláspontokról, javaslatokról, észrevételekről

Közzétéve: 2014. május 22.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Hivatala (a továbbiakban: Kiíró) az elektronikus hírközlésről szóló 2003. évi C. törvény (a továbbiakban: Eht.) 40/A. § (1) bekezdése alapján 2014. április 17-én közzétette a szélessávú szolgáltatásokhoz kapcsolódó frekvenciahasználati jogosultságok tárgyában kiírt pályázat (a továbbiakban: Pályázat) dokumentációja (a továbbiakban: Dokumentáció) tervezetét a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság internetes honlapján, valamint a 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. szám alatt található hirdetőtábláján.

A Dokumentáció tervezetének közzétételétől számított húsz (20) napon belül, 2014. május 7-ig írásban bárki megküldhette Kiíró részére a Dokumentáció tervezetére vonatkozó álláspontját, javaslatát, egyéb észrevételét (a továbbiakban: észrevétel). Az Eht. 40/A. § (3) bekezdése alapján a beérkezett észrevételek a Hatóságot nem kötik, a Hatóság számára tájékoztató jelleggel bírnak és az észrevételek figyelembevételét vagy figyelmen kívül hagyását a Hatóság nem köteles indokolni.

A nyitva álló határidőig hat érdeklődő juttatta el észrevételeit és javaslatait a Kiíró részére (ábécé sorrendben): Invitel Távközlési Zrt., Magyar Kábelkommunikációs Szövetség, Magyar Telekom Nyrt., Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt., Telenor Magyarország Zrt., Vodafone Magyarország Zrt.

Kiíró köszönettel vette a magyar digitális gazdaság fejlesztésében érdekelt piaci szereplők együttműködését. A Pályázat sikeres lebonyolítása érdekében megküldött észrevételeket a Kiíró áttekintette, elemezte, értékelte. A beküldött észrevételek gondos mérlegelésével, megalapozott esetekben a Dokumentáció ezek alapján is módosításra került.

A Kiíró a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság internetes honlapján elérhetővé teszi a 2014. április 17-én közzétett Dokumentáció-tervezetének – változáskövetővel jelölt – módosításait.

[Az összehasonlító dokumentum elérhető a „Kapcsolódó dokumentumok” címszó alatt.]

Budapest, 2014. május 22.