Felhasználók Fóruma 2015

2015. december 12.

Az NMHH Hivatala 2015-ben is megrendezte a nem polgári célú felhasználók számára a Felhasználók Fórumát. A 12/2011. (XII.16.) NMHH rendelet szerint ez a nem polgári célú frekvenciagazdálkodás érdekegyeztető, javaslattevő és véleményező testülete, amely arra hivatott, hogy biztosítsa az érintett állami szervezetek közötti összhangot és érdekérvényesítést.

Az esemény megrendezését Balogh János, a Védelmi és Rendészeti Frekvenciagazdálkodási Főosztály vezetője és a Fórum elnöke kezdeményezte. A december 10-én megrendezett tanácskozáson a jogszabályban meghatározott szervezetek által megbízott állandó tagok, a tagokat támogató eseti szakértők, valamint vendég előadók vettek részt. A Fórum célja az, hogy az érintettek tájékoztatást kapjanak a nem polgári frekvenciagazdálkodást érintő aktuális kérdésekről.

A napirendi pontok:

  • A Fórum működési rendjének módosítása. Előadó: Balogh János, NMHH VRFGF
  • Összefoglaló tájékoztató az ITU Rádiótávközlési Világértekezletéről (WRC-15). Előadó: Koroncz László, NMHH VRFGF
  • Tájékoztató az NMHH elektronikus kapcsolattartási informatikai rendszeréről. Előadó: dr. Nyuli Attila, NMHH Informatikai Igazgatóság
  • Mérésügyi feladatok és végrehajtásuk a nem polgári frekvenciagazdálkodásban. Előadó: Bató Tibor, NMHH Mérésügyi Főosztály
  • Szélessávú közrendvédelmi és katasztrófavédelmi [BB PPDR] rendszerek aktuális kérdései. Előadó: Mincsovics Kornél, NMHH VRFGF.