Az Adatkaput is használhatjuk a frekvenciakijelölési és rádióengedély-kérelmek beadásához

Közzétéve: 2016. június 16.

Tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy a polgári frekvenciahasználattal kapcsolatos frekvenciakijelölés- és rádióengedély-kérelmüket az NMHH Adatkapu rendszerében elérhető „Műsorszóró sávú kérelem” vagy „Általános célú kérelem” űrlap kitöltésével is benyújthatják azok a nem természetes személy ügyfeleink (engedélyesek) akik már a kérelem benyújtása előtt előzetesen regisztrálták magukat az Adatkapu rendszerbe. (Ezeknek az űrlapoknak a használatánál a regisztrációhoz nem kell megadni az FMS-partnerkódot.)

Akik még nem regisztráltak, azok ezt a „Kapcsolódó dokumentumok” között elérhető regisztrációs nyilatkozat és képviselői megbízás segítségével kezdeményezhetik.

A már regisztrált felhasználóknak nem kell a regisztrációjukat módosítani.

Amennyiben a kérelemhez elektronikus adatszolgáltatást is csatolnak, az adatszolgáltatás xml formátumának meg kell felelnie az Interfész- és adatformátum-leírás (SPECTRAexchange XML-Description 2.61.0) című dokumentumban található leírásnak.

Az ügyintézés során kiállított iratokat postai úton vagy – ha kérelemben kifejezetten kérték – személyes átvétel útján továbbítjuk.